Muhabbit

OpenSea 13 Milyar Dolar Değerleme ile 300 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Dünyanın en büyük NFT platformu OpenSea, 2022 yılına değerini katlayarak girdi.

Opensea

Opensea nft hacmi

Dünyanın en büyük NFT marketi yatırım almaya devam ediyor. Şirkete “Series C Funding” (Seri C Fonlama) turunda 13 milyar dolar değerleme ile 300 milyon dolarlık bir finansman daha sağlandı.

Geçtiğimiz yıl 1.5 milyar dolar değerlemeye sahip olan OpenSea, salı günü (04.01.2022) gerçekleşen yeni turda değerlemesini 15 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyordu. Yatırımcılar ise bu rakamın altında fikir birliği sağladı ve OpenSea’nin de onayı ile 13 milyar dolar değerleme için karara varıldı. Yatırım turunu Coatue Management yönetti.

İlginizi çekebilir: OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kimler Yatırım Yaptı?

Alınan haberlere göre yatırım turunda ayrıca Paradigm kripto para fonu da yer aldı. Paradigm, geçtiğimiz yıl kripto para projelerine yatırım yapmak için 2.5 milyar dolarlık bir fon topladığını duyurmuştu.

Tamamlanan Seri C turu sonrası OpenSea kurucu ortağı ve CEO’su Devin Finzer haberlerin doğruluğunu bir blog yazısı ile yayımladı. Rapora göre OpenSea tamamlanan turda 300 milyon dolarlık bir finansman sağladı. CEO’nun açıklamasına göre bu fon; müşteri hizmetlerinin güçlendirilmesinde ve platform güvenlik önlemlerinin artırılmasında, NFT pazarına daha çok hakim olabilmek için marketing çalışmalarında ve Web 3.0 teknoloji geliştirmesi özelinde kullanılacak.

NFT ekosistemini daha da büyütmek istiyoruz. 2022 yılının ilk çeyreğinde; yazılım geliştiricileri ve içerik üreticilerine doğrudan destek verebileceğimiz bir arayüzün lansmanını yapacağız. Bu iki grup, NFT pazarının geleceğini oluşturuyorlar ve bu konuda onlara daha fazla destek olacağız.

OpenSea hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Devin Finzer ayırca, lansmanı yapılacak bu arayüz ile birlikte NFT ekosisteminin daha hızlı bir şekilde büyüyeceğine ve daha fazla yatırımcının NFT pazarına yöneleceğine inandığını belirtti.

OpenSea’ye finansman sağlayan bir diğer kuruluşun ise Kathryn Haun‘a ait kripto para ve Web 3.0 yatırım fonu olduğu biliniyor. Kathryn Haun, eski bir a16z partneri olarak da hafızlarda yer alan bir isim.

NFT Pazarında Rekabet Artıyor

OpenSea’nin Dharma şirketini satın alacağı ve bu yatırımın OpenSea’nin değerlemesine 100 milyon dolar daha katkıda bulunacağı ise söylentiler arasında. İkili görüşme ve anlaşma konularına ilişkin bir bilgi henüz iki firma tarafından da paylaşılmadı.

Tamamlanan Seri C turu ile birlikte OpenSea NFT pazarındaki hakimiyetini devam ettirme niyetinde olduğunu açıkça gösterdi. Pazarda rekabet kızışıyor. Coinbase ve FTX gibi dev şirketlerin de bu pazarda çalışmalar yaptığı biliniyor. Anlaşılan o ki 2022 yılı NFT ekosistemi için oldukça hareketli geçecek.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version