Muhabbit

Orta Afrika Cumhuriyeti Başkanı: Bitcoin Bize Hayal Edilemez Olanaklar Sağlayabilir!

Orta Afrika Cumhuriyeti, bölgedeki ilk büyük kripto para merkezini başlatmaya hazırlanıyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti (CAR), Ulusal Meclis tarafından Bitcoin‘in yasal olarak kabul edilmesinden kısa bir süre sonra yerel yönetim dijital para birimi altyapısını sağlamak için harekete geçiyor. Bu kapsamda da CAR bölgedeki ilk büyük kripto para merkezini başlatmaya hazırlanıyor.

Ülkenin ilk büyük kripto para girişimi olan “Sango”nun yakında piyasaya sürüleceğini belirten CAR Başkanı Faustin-Archange Touadera, haberi Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım ile duyurdu.

Sango platformu, CAR’ın “ilk kripto para girişimi” olarak adlandırılıyor. Yeni girişimin yani Sango’nun resmi web sitesine göre, Ulusal Meclis tarafından başlatılan Sango platformu, hükümet ve Cumhurbaşkanı tarafından destekleniyor.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan başkanlık yetkilileri şu ifadelere yer verdi:

“Afrika’nın kalbindeki ilk yasal kripto para merkezinin inşası, Bitcoin’in benimsenmesini bir sonraki seviyeye taşıyarak kripto para deneyimini iyileştirecek ve potansiyel olarak dünyanın en sıra dışı alanını getirecek.” 

Bitcoin Bize Hayal Edilemez Olanaklar Sağlayabilir

Bitcoin’in benimsenmesinin ülkenin gelişimi ve dönüşümü için “hayal edilemez olanaklar” sağladığına dikkat çeken Touadera, şu ifadelere yer verdi:

“Kripto paralar, ülkemizin geleceğini yeniden tasarlayacak araçlardır. Sango, ne Afrika’nın ne de dünyanın geri kalanının hayal bile edemediği muazzam potansiyele sahip yeni bir ekonomik çağı başlatabilir.”

Başkan ayrıca en büyük dileğinin Sango projesinin kripto para alanını herkes için erişilebilir hale getirmesi olduğunu söyledi. 

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version