Muhabbit

Parlamento Üyesi, İngiltere’nin Kripto Paraların Merkezi Olabileceğini İddia Etti!

Parlamento üyesine göre, kripto para gibi yeni teknolojiler finans sektörünün geleceğini değiştirebilir.

İngiltere Parlemento Üyesi Muhabbit

İngiltere Parlemento Üyesi Muhabbit

Dün (26 Ocak 2022) konuşan Batı Suffolk Parlamento Üyesi Matt Hancock, İngiltere politikalarının FinTech ve kripto paralar gibi yeni kavramlar etrafında yapılması gerektiğini savundu.

Hancock konu ile ilgili şunları söyledi:

Bakanımız, İngiltere’nin FinTech gibi yenilikleri ve kripto paraları kapsayan bir politika geliştirecek mi? Bu yenilikler, tıpkı sosyal medyanın iletişimi değişime uğratması veya çevrim içi alışverişin, mağaza satış oranını düşürmesi gibidir. Kripto paralar finans piyasasının geleceğini değiştirebilir.

Finans Sektörünü Alt Üst Edebilir!

Hancock’a göre, bu yeni teknolojiler finans sektörünü altüst edebilir. Bu yüzden Birleşik Krallık için ekonomik bir güç olabileceğini savunan Parlamento üyesi, bu konunun üzerine gidilmesini istiyor.

matt hancock twıtter

Bununla birlikte Birleşik Krallık, bu teknolojileri yalnızca finansal olarak geri kalmamak için değil, aynı zamanda teknolojinin şeffaflığı nedeniyle, dolandırıcılıkla mücadele etmek için de kullanabilir.

Matt Hancock

Hancock sözlerine şu şekilde devam etti:

İngiltere, bu adımları atarsa ekonomik olarak güçlenebilir. Sadece bununla kalmayıp blok zinciri teknolojisinin getirdiği şeffaflık nedeniyle Fintech ile dolandırıcılık ve mali suçların azaltılmasına yardımcı olabilir.

Parlamento üyesi bu açıklamaları yapmış olsa bile, Birleşik Krallık son zamanlarda kripto para borsalarına karşı regülasyonlar getirmeye başladı. İngiltere Gelir ve Gümrük İdaresi’nin yaptığı yeni düzenlemelerle beraber kripto para borsaları %2 dijital hizmet vergisini ödemek zorunda kalacak.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version