Muhabbit

Passfolio’da Kripto Para Kullanarak ABD Borsalarına Yatırım Yapılabilecek!

ABD dışındaki yatırımcılar artık ABD borsalarında yatırım yapabilecek.

Amerika Birleşik Devletleri’nde kayıtlı bir platform olan Passfolio Securities, ABD vatandaşı olmayanların artık Passfolio platformu aracılığıyla ABD borsalarında yatırım yapabileceğini duyurdu.

https://twitter.com/PassfolioApp/status/1324145314836656129

Passfolio’ya göre, dünya genelinde 170’den fazla ülkede bulunan kullanıcılar platformlarından yararlanabilir ve ABD borsalarına yatırım yapabilirler. Firma açıklamasında kullanıcının uygulamayı indirerek, Passfolio Financials aracılığıyla seçtiği herhangi bir dijital varlık için ABD borsasına erişim sağlayabileceğini bildirdi. Şirket ayrıca yapılacak olan tüm bu işlemler (para yatırma veya çekme) için komisyon talep etmediklerini ve kullanıcıların minimum 1 $ olmak üzere tercih ettikleri herhangi bir miktarla ticarete başlayabileceklerini söyledi.

Passfolio’nun CEO’su David Gobaud yaptığı açıklamada, dünya çapında çok az insanın ABD borsalarına erişebildiğini belirtti. Bu kapsamda da CEO, ABD dışındaki yatırımcıların ABD borsalarına erişmesine izin vermek için yerel ve uluslararası borsa sağlayıcılarla ortaklıklar kurduklarını söyledi.

Şirket, diğer ülkelerdeki yatırımcıların Amerikan menkul kıymetler borsasına girmek istemelerinin birden çok nedeni olduğunu açıkladı. Bunlardan biri olarak da, yatırımcıların fonlarını küresel olarak en güçlü para birimlerinden biri olan ABD Dolarında bulundurmalarına bağlıyor.

Passfolio, dolar kullanmayan yatırımcılar için de yeni geliştirdikleri uygulama ile kullanıcılara, kripto para seçeneğinden de yararlanabileceklerini duyurdu. Bu kapsamda yatırımcıların kripto para birimlerini nakde çevirme güçlüklerinden korkmalarına gerek olmadığını söyledi.

Yapılan açıklamada kripto para bir kullanıcının hesabına yatırıldıktan sonra, kullanıcı bunu aracı hesabına göndermeden ve istediği borsaya yatırım yapmadan önce Passsfolio Financials’ta dolar eşdeğerine çevrilebileceği bildirildi.

Kripto para pazarındaki en gözde paraları ve diğer dijital varlıkları destekleyen Passfolio, Financials, dijital varlıkları dolara dönüştürmek için Gemini kripto değişim hizmetlerini kullandığını açıkladı.

Passfolio ayrıca, kripto alım satım hesaplarında 1.000 dolara kadar bakiyesi olan kullanıcıların bunun için ödül kazanmaya hak kazanacağını da duyurdu. 

Passfolio’nun şimdilik, Kolombiya, Arjantin ve Latin Amerika bölgesindeki ülkeleri desteklediği ancak yakın zamanda daha geniş bölgelere ulaşacağı bildirildi.

Daha Fazla Borsa Haberi İçin: Borsa Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version