Muhabbit

PayPal CEO’su Kripto Paralar Hakkında Konuştu!

PayPal CEO’sundan optimistik açıklamalar!

PayPal CEO'su

PayPal CEO’su, daha fazla işletmenin ve tüketicinin “dijital ödemelere ve dijital paralara” ilgi gösterdikçe kripto para birimlerinin benimsenmesinin artacağını düşünüyor.

CNBC’ye verdiği röportajda PayPal CEO’su Dan Schulman, Corona virüs salgınının dijital ödeme birimlerine geçişi hızlandırdığını söyledi. Belli ki PayPal, devam eden dijital devrimin ön saflarında yer almak istiyor.

Schulman, salgın devam ederken “nakit kullanımının aniden azaldığını” belirterek, “tüketicilerin %40 ila %70’i artık nakit para ile uğraşmak istemiyor” dedi.

PayPal sadece insanların kripto para satın almasını ve saklamasını kolaylaştırmakla kalmıyor, hizmet, işletmelerin dijital ödeme sekillerini kabul etmesine izin vererek mevcut satıcı ödeme platformları ile de entegre olacak.

PayPal yöneticisi konu hakkında şunları söyledi:

Müşterilerimize sağladığımız şeylerden biri sadece kripto satın almayı ve saklamayı kolaylaştırmak değil. Önümüzdeki yılın başlarında, 28 milyon kadar olan müşterilerimize kripto para birimlerinin herhangi bir işlem için bir fon kaynağı olmasına da izin vereceğiz. Bu durum, kripto para birimlerinin kullanımını önemli ölçüde artıracak.

PayPal, kripto hizmetlerini başlatmadan önce küresel düzenleyiciler ve merkez bankalarına danıştı. Schulman, bu otoritelerin kendi merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) çıkarmalarının sadece an meselesi olduğunu söyledi.

Bu, daha fazla merkez bankasının dijital para birimi formları yayınlayıp yayıylamayacağı ile ilgili değil. Bu ne zaman ve nasıl başlatılacağı ile ilgili.

PayPal, yeni girişimini duyurduktan haftalar sonra, ABD’de kripto alım-satım işlemlerini başlattı. PayPal’ın sunduğu bu hizmetler, önümüzdeki yılın başlarında küresel anlamda kullanıma sunulacak.

300 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan küresel ödeme devi, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini hızlı bir şekilde satın alıyor. Bildirilenlere göre, PayPal dolaşımdaki tüm yeni Bitcoin’lerin yaklaşık %70’ini satın aldı.

Buna karşılık Bitcoin’in en ciddi eleştirmenlerinden bazıları, kripto para biriminin doğal bir değerden yoksun olduğunu iddia ediyor.

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Daha fazla Bitcoin haberleri için : Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version