Muhabbit

Piyasaların Düşmesi, Ethereum İşlem Ücretlerine Yaramadı!

Ethereum işlem ücretleri dur durak bilmeden yükseliyor!

Piyasaların

Ethereum işlem ücretleri, piyasaların düşmesi ile 50 $’a kadar yükseldi.

Piyasaların kırmızıya bulanması ile beraber, ünlü kripto para birimi Ethereum, 24 saat içinde %12 düşüş göstererek 1.700 $’a kadar geriledi. Ayrıca, elde ettiğimiz bazı verilere bakacak olursak, Kraken borsasında ETH, 750 $’a kadar geriledi.

Etherscan’den edindiğimiz veriler, işlem ücretlerinin tam 1,450 Gwei’ye kadar yükseldiğini gösteriyor. Bu Gwei değeri, 50 $’lık bir işlem ücretine tekabül ediyor.

Ortalama hızlı bir işlem için, kullanıcıların şu anda 30 $’lık işlem ücretlerini ödemeleri gerekiyor. Bu ücret ödendiği takdirde, işlemler 1 dakikadan daha kısa bir sürede onaylanır. Bu arada, daha düşük hızlı ETH işlemlerinin bile ücretleri 26 $’ı bulmuş durumda. Bu fiyattan işlem ücreti ödeyen kullanıcıların işlemleri genellikle 1 saat içinde onaylanıyor.

Bu durum, merkezi olmayan finans kullanıcılarını derinden etkiliyor. Ethereum üzerinde çalışan popüler bir DEX olan Uniswap’ta yapılan bir işlem, işlem önceliğine bağlı olarak 217-286 $ arasında işlem ücreti talep ediyor.

İlginizi çekebilir: Uniswap Nedir?

Etherscan’in verilerine göre, Ethereum tabanlı tokenlerin transfer ücretleri bile oldukça pahalanmış durumda. Aldığımız verilere göre, transfer ücretleri 93-70 $ arasında gidip geliyor.

Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda, kullanıcıların ETH ağından uzaklaşıp, Binance Smart Chain gibi yeni nesil ağlara akın etmesi pek de mantıksız değil gibi görünüyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version