Muhabbit

ProShares, Bitcoin Fiyat Düşüşünden Kâr Elde Etme Fırsatı Sunan Yeni ETF’ini Duyurdu!

Şirket, kullanıcıların Bitcoin fiyatındaki düşüşten potansiyel olarak kâr elde etmelerini sağlayacak.

btc etf

btc etf

Borsada işlem gören bir fon (ETF) sağlayıcısı olan ProShares, yatırımcıların Bitcoin’e yatırım yapmasına izin verecek yeni bir ürün duyurdu. Bu ürün ABD’de bir ilk olarak kabul ediliyor.

New York Menkul Kıymetler Borsası’nda BITI tickerı altında işlem görmeye başlaması planlanan ProShares Short Bitcoin ETF, dünyanın en büyük dijital varlığının fiyatı düştüğünde, yatırımcılarına kâr etme fırsatı sunacak.

Yapılan açıklamada yatırımcıların Bitcoin fiyatındaki düşüşten potansiyel olarak kâr elde etmeleri veya bir ETF’nin rahatlığıyla kripto para riskinden korunmaları için bir yol sağlanacağı belirtiliyor. BITI’nın ayrıca, birçok yatırımcı için zahmetli ve pahalı olabilen Bitcoin’e kısa süreli maruz kalma sorununu çözmek için tasarlandığı belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: ETF Nedir?

Açığa satış, hisse senetleri, tahviller veya kripto para birimleri arasındaki potansiyel artışlara ilişkin daha geleneksel yatırımlar ile karşılaştırıldığında, bir varlığın değerinin düşmesi üzerine spekülasyon yapan bir yatırım stratejisidir. 

ProShares CEO’su Michael L. Sapir yaptığı açıklamada, yeni girişim ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Son zamanların gösterdiği gibi, Bitcoin değer kaybedebilir. BITI, Bitcoin fiyatının düşeceğine inanan yatırımcılara, potansiyel olarak kâr etme veya kripto varlıklarını koruma fırsatı veriyor.”

Şirket tarafından çıkarılan ETF’nin piyasaya sürülmesi, Bitcoin’in ve tüm kripto para pazarının düştüğü bir zamanda geldi. CoinMarketCap’e göre, yazım itibarıyla Bitcoin 21,058 dolardan işlem görüyor. Geçtiğimiz kasım ayında, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin o zamanki fiyatından yaklaşık %70 oranında düşmüş durumda.

ProShares Hakkında

ProShares, 2006’dan beri ETF devriminin ön saflarında yer alıyor. ProShares, bağlı kuruluşlarıyla birlikte 55 milyar dolarlık varlığı yönetiyor. Şirket, temettü artışı, faiz oranı korumalı tahvil, tematik ve dişli (kaldıraçlı ve ters) ETF yatırımı gibi stratejilerde sektörün önde gelen şirketleri arasında yer alıyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version