Muhabbit

Quentin Tarantino’nun ‘Ucuz Roman’ NFT’leri Davaya Rağmen Açık Artırmaya Çıkacak!

17 Ocak’ta başlayacak olan toplam yedi NFT koleksiyonunu içeren müzayede, 31 Ocak’ta sona erecek.

tarantino nft

tarantino ucuz roman nft

Quentin Tarantino’nun “Pulp Fiction” (Ucuz Roman) filminin NFT koleksiyonları açılan telif hakkı davasına rağmen ocak ayında açık artırmaya çıkacak. Bildiğiniz gibi bu satış daha önce Miramax film stüdyosunun yasal itirazı nedeniyle ertelenmişti.

Neler olmuştu biraz hatırlayalım! 2021 Kasım’da ünlü film yönetmeni Quentin Tarantino, kült filmlerden kabul edilen 1994 yapımı“Pulp Fiction” (Ucuz Roman) filminin NFT’lerini satışa çıkaracağını duyurmuştu. Fakat film stüdyosu Miramax, film haklarının yasal olarak kendisinde olduğunu iddia ederek, Tarantino’ya karşı dava açmıştı.

Bugün (05.01.2022) Tarantino’nun projedeki ortağı ve gizlilik odaklı blockchain platformu Secret Network‘ün ana geliştiricisi olan SCRT Labs bir açıklama yaptı.

NFT’lerde Secret Network Blockchain’deki Gizlilik Özelliği Kullanılacak

Açık artırmanın detaylarına gelirsek, 17 Ocak’ta başlayacak olan toplam yedi NFT koleksiyonunu içeren müzayede 31 Ocak’ta sona erecek. NFT’leri özel kılan detay ise; her NFT’nin, filmin orijinal el yazısı ile yazılan senaryosundan görüntüler ile Tarantino’nun sesli yorumunun eşleştirilerek oluşturulması fikriydi.

Secret Network blockchain’in gizli NFT’leri Ethereum ve Solana gibi ağlardan farklı bir özelliğe sahip. Secret Network’den çıkarılan NFT’ler sadece sahibi tarafından görüntülenebilen gizli bir kayıt ile basılıyor.

Tarantino’nun proje ortağı SCRT Labs’ın kurucusu ve CEO’su Guy Zyskind, Miramax’ın telif hakkı davası açmasından sonra projedeki sürecin daha yavaş ve dikkatli ilerlediğini söyledi. Miramax ise açtığı davada; sözleşme ihlali, telif hakkı ihlali, ticari marka ihlali ve haksız rekabet iddialarında bulundu.

Aslında Tarantino, Miramax ile yaptığı 1993 yılındaki orijinal anlaşmasında, senaryonun reprodüksiyonlarını (sanat eserinin aslına uygun kopyalarını) ticarileştirme hakkını elinde tutmuştu. Filmin NFT’leri orijinal senaryoya dayandığı için, Tarantino’nun hukuk ekibi anlaşmaya uygun davranıldığını savunuyor. Fakat Miramax itirazında Tarantino’nun çoğaltma haklarının NFT’leri içermediğini ve kendilerinin de filmin NFT’lerini çıkarmayı düşündüklerini söyledi.

Miramax stüdyosunun avukatı Bart Williams, 05.01.2022 Çarşamba günü yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Miramax’ın iddialarına Tarantino’nun ekibi tarafından itiraz gelmedi ve Miramax’a karşı bir dava açılmadı. Miramax davayı açtıktan sonra tanıtım için web sitesi ve Twitter hesabı, filmlerden izinsiz görüntü kullanımını azalttı.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version