Muhabbit

Ripple, Moneygram İle Ortaklığının Sona Erdiğini Açıkladı!

Ripple, gelecekte ilişkilerini yeniden gözden geçireceklerini açıkladı.

ripple

Ripple 8 Mart 2021 tarihinde yaptığı bir açıklama ile, para transferi firması Moneygram ile ortaklığının sona erdiğini duyurdu.

Ripple, konuyla ilgili bir blog yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Ripple ve MoneyGram olarak, mevcut ortaklık anlaşmamızı birlikte sona erdirme kararını verdik.”

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise ortaklığın sona ermesi ile ilgili şu açıklamayı gerçekleştirdi:

“Bir kripto para düzenleme çerçevesinin olmaması ABD’deki işletmeler ve tüketiciler için suları gereksiz yere karıştırırken, Ripple ve MGI’nin birlikte başardıkları işleri inkar etmek mümkün değil. Milyarlarca dolar, XRP aracılığıyla sınırların ötesine gönderildi.”

Ripple ayrıca yaptığı açıklamada, her iki şirketin de gelecekte ilişkilerini yeniden gözden geçirmeye kararlı olduklarını belirtti.

Bilindiği üzere normal şartlarda Temmuz 2023’te sona ermesi planlanan Ripple-MoneyGram ortaklığı ilk olarak Haziran 2019’da başlamıştı. 2019 yılından beri devam eden iş birliği kripto para piyasası ve yatırımcıları tarafından ilgiyle karşılanmıştı.

Bu kapsamda MoneyGram, Ripple’ın ödeme çözümü RippleNet’i kullanarak, sınır ötesi ödeme sürecinin bir parçası olarak forex işlemlerinde XRP’den yararlanıyordu. Ripple’da MoneyGram’a bunu yapması için çeşitli teşvikler sağlamıştı.

Ripple, son iki yılda 2020 ve 2019’da MoneyGram’a sırasıyla 50,2 milyon dolar ve 11,3 milyon dolar ödedi. Bu, Ripple‘ın MoneyGram’daki 50 milyon dolarlık ilk yatırımına ek olarak yapılmıştı. Hatta Ripple’ın son olarak 2020’nin dördüncü çeyreğinde, MoneyGram’a 8,5 milyon dolarlık teşvik sağladığı da biliniyor.

Hatırlanacağı üzere yakın zaman önce küresel para hizmeti sunan bir şirket olan MoneyGram, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile devam eden yasal mücadelesi kapsamında Ripple’ın ödeme çözümünü kullanımını askıya aldığını açıklamıştı.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version