Muhabbit

MoneyGram Kendisini Ripple’dan Uzaklaştırıyor!

MoneyGram’ın Ripple hizmetlerine bağımlı olmadığının ortaya çıkması, çelişkisiz bir haber olarak görünüyor.

MoneyGram

Küresel para hizmeti sunan bir şirket olan MoneyGram, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun son incelemesinin ardından blockchain ortağı Ripple ile olan işbirliğinin detaylarını açıkladı.

23 Aralık’ta yayınlanan bir basın açıklamasında MoneyGram, Forex işlemleri için Ripple’ın karşı taraf hizmetlerini, yani On-Demand Liquidity ve RippleNet’in hiçbir zaman kullanmadığını açıkladı.

Hatırlatmak gerekirse MoneyGram, ODL platformunu veya RippleNet’in tüketici fonlarının doğrudan transferleri için kullanmaz. Ayrıca MoneyGram, SEC’in XRP davası için bir taraf konumunda değildir.

Şirket açıklamalarına şöyle devam etti:

MoneyGram, Ripple ile yapılan anlaşma süresince diğer geleneksel FX ticareti uygulamalarını kullanmaya devam etti. MoneyGram, FX ticaret ihtiyaçlarını karşılamak için Ripple platformuna bağımlı değil.

Haziran 2019’da Ripple ve MoneyGram, sınır ötesi ödemeler için stratejik bir ortaklığa girdi. İşbirliğinin bir parçası olarak Ripple, şirketin hissesi karşılığında 50 milyon $’a kadar yatırım yapacaktı.

Şirket, Şubat ayında Ripple’dan 11.3 milyon $’lık ek bir yatırım aldıklarını söyledi. Bununla beraber daha önce bildirilenlere göre Ripple, MoneyGram’daki hisselerinin bir kısmını satmış bulunuyor.

MoneyGram’ın Ripple hizmetlerine bağımlı olmadığının ortaya çıkması, çelişkisiz bir haber olarak görünüyor. Bu yılın başlarında, para transferi şirketi, blockchain ortağı yerine Visa destekli gerçek zamanlı bir havale hizmeti başlattı.

Bir başka Ripple ortağı Intermex de Mart ayında, şirketin “çekirdek pazarı için” havala işlemlerinde Ripple’ın servislerini kullanmadığını açıklamıştı.

MoneyGram’ın bu açıklamaları, şirketler tarafından Ripple ile ilgili gerçekleştirilen kararın en sonuncusu. Çarşamba günü, yatırım fonu Bitwise Asset Management, XRP varlıklarını tasfiye ettiklerini açıklamıştı.

XRP Fiyat Analizi

Bazı kripto borsaları da XRP tokenini listeden çıkarmaya başladı. SEC davasının sonuçları da XRP’nin fiyat hareketine olumsuz bir baskı uyguladı ve Çarşamba günü %30’luk bir düşüş gösterdi.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version