Muhabbit

Ripple’ın Airwallex’i İngiltere ve Avrupa İçin Çözümü Buldu!

Ripple üyelerinden Airwallex, İngiltere ve Avrupa’yı ilgilendirecek bir çözümün lansmanını yaptı. Ripple (XRP) yükselecek mi?

ripple airwallex

Ripple’ın 2017 yılından beri partnerlik yaptığı Hong Kong merkezli şirket Airwallex, Birleşik Krallık ve Avrupa için aranan çözümü buldu.

2020 yılının başlamasıyla birlikte Corona virüsü tüm dünyayı etkisi altına aldı. İnsanlar artan vaka sayılarıyla birlikte isteyerek veyahut devlet zoruyla evlerine çekildi. Hâl böyle olunca da çevrim içi alışverişlerde büyük bir artış yaşandı. İnsanlar nakit kullanma alışkanlıklarını bir kenara bırakıp nakitsiz, mobil veyahut kartla ödeme gibi seçeneklere başvurmaya başladı.

Sürekli kart üzerinden yapılan işlemler de özellikle hız yönünden bakıldığında bazı zorluklara neden oldu. Birleşik Krallık ve Avrupa’da bazı zorluklara neden olan kart havalelerine çözüm fikri ise Airwallex’ten geldi.

Şirketin internet sitesine göre “Birinci sınıf ödeme kabulü” adı verilen yeni ödeme çözümü, yakında İngiltere ve Avrupa’ya geliyor. Visa ve Mastercard için geçerli olacak ödeme çözümünün hızlı ve esnek yapısı ile dünyanın her bir köşesinden gelen ödemeleri kabul etmek çok daha kolay hâle gelecek.

Yeni Çözüm Ripple’ı Yine Yükselişe Geçirir Mi?

Geçtiğimiz aylarda Ripple ani bir yükseliş yaşamıştı. Bu yükselişin birçok sebebi olduğu öngörülüyordu. Bu sebeplerden biri de 2017 yılı Ekim ayında Ripple çatısı altına giren birkaç şirketten biri olan Airwallex’in Visa ile yaptığı partnerlik anlaşması olduğu düşünülüyordu. Hâl böyle olunca bazı Ripple yatırımcıları yeni lansmanın XRP fiyatını etkileyeceğini düşünmeye başladı.

XRP fiyat grafiği (2 günlük)

2 günlük fiyat grafiğine bakıldığında lansmanın ilan edilmesinden sonra bir miktar yükseliş yaşayan XRP’in, daha önceki ani yükselişinin yanına bile yaklaşamadığı söylenebilir. Yani yine bir Ripple (XRP) şahlanışı görme şansımız düşük.

Airwallex haberleri için; Airwallex haberleri
Ripple haberleri için; Ripple haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version