Muhabbit

Robinhood CEO’su 16 kez SEC ile görüştüğünü söyledi

Robinhood’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Vlad Tenev, CNBC’ye verdiği röportajda şirketin kripto para performansını ve SEC’nin son eylemlerini değerlendirdi.

Tenev, şirketin kripto ticaretinin ilk mali çeyrekte %224 arttığını belirtti. Ancak SEC ile yaşanan görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını ve şirketin bu konuda 16 kez SEC ile görüştüğünü ifade etti.

Kripto varlıklarının Amerikalılar için erişilebilir olmalı

Kripto varlıklarının Amerikalılar için erişilebilir olmasının önemli olduğunu vurgulayan Tenev, şirketin müşteriler için kripto paraya erişimemesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Ayrıca SEC ile yaşanan görüşmelerde şirketin iyi niyetle geldiğini ancak sonuç alamadığını belirtti.

SEC’nin yaklaşan yasal işlemlerine ilişkin bir Wells Bildirimi yayınlamasının ardından Tenev, şirketin düzenleyici kurumla çatışmasını ve kripto paraların düzenlenmesi konusundaki yaklaşımını da değerlendirdi.

Tenev, SEC’in kripto varlıklarını barındırmak için kuralları değiştirme yeteneğine sahip olduğunu ancak bunu yapmaya niyetli görünmediğini belirtti. Bu durumun, kripto varlıklarının giderek daha önemli hale geldiği bir zamanda Amerikalıların bunlara erişiminin engellenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version