Muhabbit

RTX 3080 Ti’ın Hash Oranı Sızdırılmış Durumda!

Nvidia’nın yeni ekran kartı, madencilikte çok performanslı!

Nvidia

Nvidia’nın RTX 30 serisi ekran kartları, firmanın GPU’larını bir madencilik sınırlayıcısı ile tedarik edeceğini duyurduğundan bu yana bitmeyen spekülasyonların ve söylentilerin konusu haline geldi.

Nvidia’nın attığı yanlış adımlar, Nvidia’nın RTX 3060 kartındaki madencilik sınırlayıcısının önce bilgisayar korsanları tarafından iptal edilmesi, ardından Nvidia’nın kendi sürücü güncellemesi ile iptal edilmesine sebep oldu.

Fakat sızıntılar burada bitmedi. Görünüşe göre Nvidia’nın yeni GPU’su RTX 3080Ti bir kripto para madenciliği sınırlayıcısı olmadan piyasaya çıkış yapacak. İlk olarak VideoCardz.com tarafından ortaya çıkarılan ekran görüntüleri, 3080Ti’ın ETH madenciliğinde 118.9 mh/s güce sahip olduğunu gösteriyor.

Fakat ekran görüntülerindeki GPU’nun, Nvidia’nın piyasaya sürmeye hazırlandığı GPU ile aynı olup olmadığına dair herhangi bir bilgi henüz yok. Sızan model, şirketin madencilik sınırlayıcılarını uygulamaya karar vermesinden önceki model de olabilir.

118.9 MH/s’lik muhtemel hash oranıyla RTX 3080Ti, Batı ülkelerinde bile Ethereum madenciliği için ciddi oranda kârlı bir kart olarak görünüyor.

Elektrik maliyetlerini çıkardığımızda, yeni nesil ekran kartının yılda 4.488 ABD doları getirmesi bekleniyor. Bu fiyat, şu anki fiyatıyla 2 adet ETH’ye eşdeğer.

Nvidia’dan gelen bilgilere göre GPU’nun piyasa fiyatı 999 $ olacak. Fakat kripto para madencilerinden gelen çılgın talep ile fiyatlar aniden yükselecektir.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version