Muhabbit

Rus Teknoloji Şirketi, SWIFT’e Alternatif Bir Platform Geliştiriyor!

Yeni platformun, SWIFT’e bir alternatif olarak tasarlandığı belirtildi.

rusya

rusya

Rus üretim ve teknoloji şirketi Rostec, Rusya ile ortakları arasındaki uluslararası dijital para birimi kullanımını kolaylaştırmak üzere blok zinciri teknolojisinden faydalanacak. Bu kapsamda da şirket yeni bir platform geliştirildiğini duyurdu.

CELLS adı verilen platformun, batı yaptırımları sonucunda bir dizi Rus bankacılık kurumunun bağlantısının kesildiği küresel ödeme sistemi SWIFT‘e bir alternatif olarak tasarlandığı belirtildi.

Bilindiği üzere Rusya, Ukrayna’yı işgalinin bir sonucu olarak küresel finanstan, döviz rezervlerinden ve geleneksel ödeme kanallarından oldukça zarar gördü. Moskova hükümeti bu durumu tersine çevirmek için çeşitli adımlar atıyor. Bunlardan biri de ticaret anlaşmalarında, ruble ve yuan gibi ulusal para birimlerini kullanmak istiyor. Ülke ayrıca, uluslararası ödemeler için kripto para birimleri kullanma konusunda araştırmalarını artırıyor. Çünkü Rusya’nın, en büyük şirketleri ve ithalatçıları, ABD doları ile ödemelerde hâlâ zorluklarla karşı karşıya.

Rusya SWIFT

Rostec İcra Direktörü Oleg Yevtushenko’ya göre, Blockchain platformuna dayalı bir dijital ödeme sistemi, yüksek hızlı, güvenli ve geri alınamaz işlemler sağlayarak SWIFT’in bir ikamesi olarak kullanılabilir.

“CELLS, uluslararası alanda, yaptırım riskini ortadan kaldırmayı ve takas söz konusu olduğunda Rusya’nın ulusal mali politikasının bağımsızlığını sağlamayı mümkün kılacak.”

CELLS, Novosibirsk Program Sistemleri Enstitüsü’nün (NIPS) bir ürünü olarak faaliyet gösterecek. Platformun tasarımcıları, uluslararası ödemeler, çoklu para birimi işlemleri, kullanıcı tanımlama ve dijital para birimi depolama sağlayan, dağıtılmış defter teknolojisine dayalı bir ekosistem oluşturmak istiyor.

Sistemin gelecekte kapasitesini artırma seçeneği ile saniyede 100.000 işlem gerçekleştirmesi bekleniyor. Geliştiriciler, kısa süre içerisinde oldukça fayda sağlayacak bir sistem olacağını belirtiyor. Bunlar arasında ise veri depolama sistemi, web uygulamaları oluşturmak için bir platform, dijital pasaport hizmeti gibi çözümler yer alıyor.

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version