Muhabbit

Rusya Kripto Paralara Kapsamlı Bir Yasak Getirebilir

Ülke içindeki kripto para birimlerinin kullanımını azaltmak için Rusya’nın herhangi bir kapasitede dijital para biriminin kullanımını yasaklaması planlanıyor

21 Mart 2020’de yayınlanan bir Forbes raporuna göre, üst düzey bir Rus yetkili, kripto para birimleri için geciken tasarısının dijital paraların çıkarılması ve satılması yasağı içereceği konusunda uyardı.

Rusya Kripto Paraların İhraç ve Satışını Yasaklayacak

Ülke içindeki kripto para birimlerinin kullanımını azaltmak için Rusya‘nın herhangi bir kapasitede dijital para biriminin kullanımını yasaklaması planlanıyor. Rusya’nın hukuk departmanı merkez bankası başkanı Alexey Guznov, Rusya’da kripto paraların kullanımıyla ilgili büyük riskler olduğunu söyledi.

Alexey Guznov: “Finansal istikrar, kara para aklamanın önlenmesi ve tüketicinin korunması açısından kripto para birimleri ile yapılan işlemleri yasallaştırmanın büyük riskleri olduğuna inanıyoruz.” dedi ve

“Kripto para biriminin serbest bırakılmasına, düzenleyen ve dolaşımını kolaylaştıran kurumlar olmasına karşıyız,”

Guznov, şunu da ekledi:

“Konuya ve kripto para dolaşımının organizasyonuna doğrudan bir yasak getiriyor ve bu yasağın ihlali büyük sorumluluklar getiriyor. ”

Kripto para sahipleri cezalandırılmayacak

Bununla birlikte üst düzey yönetici, resmi yasağa rağmen Rusya’nın Bitcoin (BTC) ve ekonomi içindeki diğer kripto para birimlerinin kullanımını tamamen yasaklayamayacağını kabul etti. Guznov, “anlaşmalarını, yasaklanmayan bir yetki alanında anlaşma sağlamaları şartıyla kimse kripto paraya sahip olduğu için cezalandırılmayacağını söyledi.

Rapora göre, Rusya’daki dijital varlıklar için geniş bir düzenleyici çerçeve oluşturmayı amaçlayan söz konusu yasa tasarısı 2020 baharından hemen sonra hayata geçecek.

Tasarının önemi ve büyüklüğü hakkında yorum yapan Rus devlet düşünce kuruluşu RANEPA’dan bir ekonomist olan Vladislav Ginko şunları söyledi:

“Bu ulusal proje, Stalin’in sanayileşmesini gölgede bırakacak ve ülkeyi öncelikle fabrikalar için değil, dijital tabanlı hizmetlere dayanan bir dünya dijital süper gücü haline getirme hevesini güçlendirecek modern gençliğin siyasi inancına uyum sağlamak için hazırlandı.

Son Yazılar

Exit mobile version