Muhabbit

Rusya Kripto Paraları Yasallaştırıyor mu?

Rusya’nın kripto paraları resmen tanıyacağı söylentisi yayılmaya devam ediyor. Birçok isim bu konuda tweet attı. Peki gerçekte ne oluyor?

Kripto paralar ve Rusya

Kripto paralar ve Rusya

Rusya Maliye Bakanlığı, kripto paraların ülke genelinde yasal olarak kabul edilmesi için yasa taslağını hükümet ile paylaştı.

“Kripto Paralar Üzerine” başlıklı son haline getirilmiş taslağın onayı sonrasında kripto paralar Rusya genelinde resmen kabul edilmiş olacak. Yasa taslağı; kripto para ticareti ve madencilik düzenlemelerini içeriyor.

Twitter’da Olay Oldu

8 Nisan 2022 tarihinde Rusya Maliye Bakanlığı; kripto paralar ile ilgili arz, ihraç, ticaret ve madencilik gibi konuları içeren düzenleyici tasarıların netleşerek tamamlandığını duyurmuştu. Henüz Rusya’da bu yasa tasarısının onaylanıp onaylanmayacağı tamamen belirli olmasa da, özellikle Twitter üzerindeki kripto para kullanıcıları haberi olumlu karşıladı.

Twitter’da 1,5 milyon takipçisi olan ünlü hesap Pomp, yaptığı paylaşımında şunları söylüyor:

Son Dakika: Rus Hükümeti ve Rusya Merkez Bankası arasında kripto paralar üzerinde anlaşma sağlandı. Her iki organizasyon da Bitcoin ve kripto paraları “para birimi” olarak kabul edecek.

Bir diğer önemli paylaşım ise Binance CEO’su Changpeng Zhao’dan geldi. Zhao, Rusya tarafından gelen bu adımı önceden görenlerden oldu ve sonradan sildiği bir Twitter paylaşımı yaptı.

Sürpriz sürpriz! Rusya ödemelerde kripto paraları resmi olarak kabul edecek.

İlginizi çekebilir: Binance CEO’su 2022 Yılı İçin Neler Düşündüğünü Açıkladı!

Kutlamalar Erken Başladı

Anlık heyecana kapılan birçok isim, Rusya’dan gelen bu haberi hemen paylaştı. Ancak sonradan bu kutlamanın erken olduğu anlaşıldı. Binance CEO’su ile birlikte birçok diğer Twitter hesabında da atılan tweet’ler geri çekildi.

Rusya’nın kripto paraları yasallaştırması ile ilgili söylenti, Rusya’da yerel bir gazete olan Kommersant’ın yaptığı bir haber sonrası yayıldı. Ele geçirilen bilgilere göre taslakta; resmi para birimi olarak sayılmayan kripto paraların, Rusya’da yasal ödeme aracı olarak kullanılabilmesi öneriliyor.

İlginizi çekebilir: Avrupa Birliği, Rusya’ya Karşı Yaptırımlarını “Yüksek Değerli Kripto Varlık Hizmetlerini” İçerecek Şekilde Genişletti!

Ancak Rusya Maliye Bakanlığından sunulan bu taslak henüz hükümet tarafından kabul edilmiş değil ve sürecin nasıl ilerleyeceği de netleşmedi.

Yerel gazete Kommersant’ın haberinde ayrıca taslakta kripto paralar ve hali hazırda kayıtlı kurumlar için ana çerçeveyi oluşturacak düzenlemeler yer alıyor.

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version