Muhabbit

SEC, ”Insider Trading” Davasında Adı Geçen 9 Token için Menkul Kıymet Kararı Aldı!

İddiaya göre bu tokenlar, davada adı geçen üçlünün menkul kıymetler olarak 1,1 milyon dolar kazanç elde etmek için kullandığı 25 farklı kripto paradan sadece 9’unu oluşturuyor.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) beş komisyon üyesinden biri olan Caroline Pham; SEC’in, Coinbase’deki eski ürün yöneticisine karşı açtığı davanın olası sonuçlarıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Caroline Pham 22.07.2022 Perşembe günü yaptığı açıklamada; SEC’in, eski Coinbase ürün yöneticisi Ishan Wahi, kardeşi Nikhil Wahi ve arkadaşları Sameer Ramani’ye karşı açtığı davanın arkasından, 9 tokenı kendi yetki alanına giren kripto varlık menkul kıymetleri olarak etiketlemesinin “geniş etkileri olabileceğini” söyledi.

İlginizi çekebilir: Coinbase’in Eski Yöneticisi “Insider Trading” Şüphesiyle Tutuklandı!

25 tokendan 9’u SEC tarafından Menkul Kıymet Olarak Etiketlendi!

SEC; Powerledger (POWR), Kromatika (KROM), DFX Finance (DFX), Amp (AMP), Rally (RLY), Rari Governance Token (RGT), DerivaDAO (DDX), LCX ve XYO isimli 9 tokenın menkul kıymet statüsünde olduğu yönünde karar aldı. İddiaya göre bu tokenlar, davada adı geçen üçlünün menkul kıymetler olarak 1,1 milyon dolar kazanç elde etmek için kullandığı 25 farklı kripto paradan sadece 9’unu oluşturuyor.

SEC yetkilisi Gurbir Grewal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Piyasaya sürülen ürünün ne gibi ekonomik özelliklere sahip olduğuyla ilgileniyoruz. Mevcut duruma bakarsak; söz konusu kripto varlıkların menkul kıymet statüsünde olduğu ve davalı tarafın, bunları Coinbase’te listelenmeden önce insider trading yoluyla kendi çıkarları için kullandığı ortaya çıkıyor.”

Coinbase, SEC’in Kararına Yanıt Verdi!

Coinbase, SEC’in bu kararına blog sayfasından yanıt verdi. Coinbase, ABD’deki mevcut yasaların şu an dijital varlıkları düzenlemek için yeterli olmadığını ve SEC’in uyguladığı politikalarda belirsizlikler olduğunu söyledi:

”Menkul kıymet statüsündeki kripto varlıklar ile daha güvenli ve etkili çalışmalar yapılması için mevcut düzenlemelerden daha güncel bir kılavuza ihtiyaç var. Ayrıca bu kılavuzun menkul kıymet statüsünde olmayan varlıkları kapsamayacağının garanti edilmesi gerekiyor.”

CFTC komisyon üyesi Caroline Pham, SEC’in aldığı kararların belirli kripto varlıkların menkul kıymet olup olmadığı sorusunu uzman girdisi ile uygun politika geliştirmeye yönelik şeffaf bir süreç aracılığıyla ele almak yerine direkt uygulama yoluyla düzenlemeye çalıştığını söyledi.

CFTC ve SEC, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki dijital varlıkları düzenlemek söz konusu olduğunda, bunları emtia ya da menkul kıymetler olarak etiketleyerek genellikle benzer yargı yetkilerinin kendilerinde olduğunu iddia eder. 2022 Haziran ayında, Senatörler Cynthia Lummis ve Kirsten Gillibrand, CFTC’ye “geçerli dijital varlık spot pazarları üzerinde net yetki” vererek, alan için düzenleyici netlik sağlamayı amaçlayan bir yasa tasarısı sundu. Ancak Lummis 20.07.2022 Salı günü verdiği bir röportajda, mevzuatın “gelecek yıla kadar ertelenme olasılığının daha yüksek olduğunu” söyledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version