Muhabbit

SEC Kripto Para Borsası Poloniex’e Dava Açtı!

Poloniex verilen cezaya razı!

sec

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyon’u (SEC) Poloniex’e “kayıtsız bir dijital varlık platformu” olması dolayısıyla 10 milyon $’lık bir ceza kestiğini duyurdu.

İlginç bir şekilde Poloniex, SEC’in bu iddiaları karşısında suskunluğunu korudu ve para cezasını ödemeyi kabul etti.

2014 yılında kurulan Poloniex, 2018 senesinde 400 milyon $’lık bir anlaşma ile Circle’a satılmıştı. 2019’un sonlarında ise şirket Circle bünyesinden ayrıldı ve ismini Polo Digital Assets olarak değiştirdi. Muhtemelen bunun en büyük sebebi, markanın imajını tazelemekti. Bu arada iddialara göre Justin Sun, Polo Digital Assets’i satın alan topluluğun başındaki isimdi.

SEC’in Poloniex’e kestiği ceza, Haziran 2017 ve Kasım 2019 arasındaki faaliyetlerine odaklanıyor. SEC, borsanın kayıtlı bir platform olmadığı halde menkul kıymet sınıfında yer alan dijital varlıkların ticaretini yaptığını iddia ediyor.

SEC’in açıklamasında ayrıca, borsanın menkul kıymet olarak kabul edilebilecek tokenleri listeleme konusunda “agresif” bir yol izlediği söyleniyor.

SEC: Poloniex Menkul Kıymet Yasalarını Çiğnedi!

SEC yetkilisi Kristina Littman, “Poloniex, kayıt dışı bir şekilde menkul kıymet satışı gerçekleştirerek, federal menkul kıymet yasalarına uyum sağlamak yerine, elde edebileceği kârı seçti.”

SEC yetkililerine göre Poloniex, belli başlı açıklardan faydalanarak para kazanmaya çalıştı ve SEC’in düzenleyici kimliğini hiçe saydı.

Bu arada geçen Temmuz ayında Circle, SEC’den gelecek bir cezaya ithafen, 10 milyon $’dan fazla bir bütçeyi bu durum için ayırdığını açıklamıştı.

Bildiğiniz gibi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), izinsiz menkul kıymet satışı konusunda çok hassas davranan bir kurum. Ayrıca geçtiğimiz aylarda SEC, Brad Garlinghouse’un kurucu ortağı olduğu Ripple şirketine bu tür bir dava açmıştı.

İlginizi çekebilir: Ripple ve SEC Davasında Ne Oldu?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version