Muhabbit

SEC, Yeni Bir Futures ETF Onayladı, Bu Spot ETF’nin Önünü Açar mı?

Spot Bitcoin ETF’lerinin önü açılıyor mu?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dün gece (06.04.2022) Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonlarının (futures ETF) dördüncüsünü onayladı.

Yeni onaylanan ETF’nin arkasında fon grubu Teucrium yer alıyor. Şirket, ProShares, Valkyrie, ve VanEck gibi vadeli işlem ETF’leri onaylanmış grubun içerisine katıldı.

Şirket ETF başvurusunu 23 Temmuz 2021 tarihinde yapmıştı ve sonunda SEC onayını aldı.

Bitcoin spot ETF’ler onaylanabilir mi?

Vadeli işlem ETF’leri uzun vadede onay alsa da spot ETF’ler şu ana kadar hep reddedildi. Ancak gözlemciler vadeli işlem ETF’lerindeki kabul artışı sonrası spotta da ümitlenmeye başladı.

İlginizi Çekebilir: ETF Nedir?

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein attığı bir tweet’te spot ETF’lerinin önünün yavaş yavaş açıldığını belirtti. Sonnenshein, Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) yönetiyor.

Sonnenshein’in attığı tweet dizisinde şunu savunuyor. “Eğer SEC, Bitcoin vadeli işlem ETF’lerine rahatça onay verebiliyorsa, Bitcoin spot ETF’lerinde de rahat olmalıdır.”

Sonnenshein savunmasını şuna dayandırıyor; “tüm Bitcoin vadeli işlem ETF’lerinin eşit yaratıldığını ve Teucrium’un diğer üç ETF gibi 1940 yasası kapsamına değil, 1933 yasası kapsamına girdiğini ve ardından bir Bitcoin spot ETF dosyalama argümanının “daha güçlü” hale geldiğini öne sürüyor.”

Sonnenshein, bir süredir Bitcoin spot ETF‘sinin onaylanması gerektiğini savunuyor ve yazdığı yazılar ile bu konuda bir öncü olarak görülüyor.

SEC’in dün geceki onayından sonra Bloomberg analizcisi Eric Balchunas da Twitter üzerinden görüşlerini paylaştı. Bitcoin spot ETF’sini ima ederek “spot için iyi işaretler” yorumunda bulundu.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version