Muhabbit

VanEck, Kripto Para Madenciliği İçin ETF Başvurusunda Bulundu!

Ünlü yatırım şirketi VanEck, kripto para madenciliği ETF’i için kolları sıvadı.

Ünlü yatırım şirketi VanEck, kripto para madenciliği için ETF hazırlıklarına başladı. Ünlü bir yatırım şirketi olan VanEck, altın madenciliği ve Bitcoin (BTC) madenciliği hizmeti sunan şirketler için borsa yatırım fonu başlatmaya hazırlanıyor. Şirket geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na ETF başvurusunda bulundu.

3 Mart 2022 tarihli SEC evraklarına göre VanEck‘in başvuruda bulunduğu ETF, altın ve kripto para madenciliği şirketlerin performansını içeren menkul kıymetlere odaklı hizmet verecek. Evraklara göre yeni ETF ile doğrudan kripto para birimlerine yatırım yapılamayacak. VanEck’in yeni çıkacak olan ETF‘leri için ise henüz maliyet oranı belirlenmedi.

SEC, VanEck’in Kasım Ayındaki Bitcoin ETF Başvurusunu Reddetmişti!

Bugüne kadar herhangi bir spot ETF başvurusunu onaylamayan SEC kurumu, geçtiğimiz kasım ayında da VanEck’in spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmişti.

VanEck şirketi Ürün Yönetimi Başkanı Ed Lopez, 9 Mart 2022 Çarşamba günü yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

Bu fonun başlatılması için zor bir zaman seçildiğini düşünüyorum. Kripto para sektörü her geçen gün kendini geliştirmeye devam ediyor ve bu kripto para sektöründe madenciler olmadan blok zinciri işlemleri doğrulanamaz ve denetlenemez. Bu da yaptıkları işlerin ne kadar gerekli olduğunu bizlere sunuyor.

VanEck şirketi 2022 yılının başında ilk kripto para borsa yatırım ürününü (ETN) piyasaya sürdüğünü de kamoyua duyurmuştu.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version