Muhabbit

Sekuritance RegTech Çözümleri İle NFT Sektörünü De Güvenli Hale Getiriyor!

Sekuritance, NFT alanına da çeşitli güvenlik önlemleri sunuyor.

skuritance nft

skuritance nft

Kripto para piyasası ve özellikle merkezi borsalar (CEX) alanı, son zamanlarda birçok saldırı ile karşılaştı. Bu gibi çalkantılı geçen piyasaya karşı bazı tedbirler almak isteyen düzenleyici kurumlar ve aracı şirketler de çeşitli önlemler almaya başladılar.

Hatta düzenleyici kurumlar bu kapsamda adımlar atarak kripto para alanında yapılan işlerin takip edilmesi ve belirli bir düzen içerisinde sürdürülmesi için sık sık uyarılarda bulunmaya başladı. Bunlardan biri olan FCA, çevrim içi reklamlar ve sosyal medyada, kripto para varlıklarına veya kripto varlıkla ilgili ürünlere yapılan yatırımlarda yüksek getiri vadedilmesi ve hızlı bir şekilde yatırım yapmak için baskı yapılması konusunda sık sık uyarıda bulunuyor.

Bahsedilen bu konuların yanında son zamanlarda oldukça popüler olan ve piyasa dinamiklerini değiştiren NFT‘ler tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bilindiği üzere Fungible olmayan tokenlar (NFT), 2015 yılından itibaren piyasada var olan ve özellikle kripto para dünyasında son derece değerli varlıklar olduklarını kanıtlayan yeni bir koleksiyon türüdür.

Bir NFT, benzersiz bir dijital simgedir ve değeri, simgeye bağlı varlık tarafından belirlenir. Bu bir sanat eseri, bir video veya hatta bir tweet olabilir. 

NFT’ler hakkında daha detaylı bilgi için, NFT Nedir? başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

NFT’lerin Sebep Oldukları Sorunlar

NFT’lerin piyasada daha ne kadar popüler olacağı henüz belli olmasa da burada olduğu sürece finansal suç, özellikle de kara para aklama gibi çeşitli konuları gündeme getiriyor. Çünkü çılgın fiyatlara satılan NFT’ler, elde edilen bu gelirlerin nerede kullanıldığı konusunu akıllara getiriyor.

Aslında, birçok mali suç araştırmacısını endişelendiren, NFT’lerin kara para aklama faaliyetlerinden sürekli olarak rahatsız olan bir endüstri olan sanat dünyasıyla bağlantısıdır. Hatta birçok kesim NFT’lerin “kripto para dünyasındaki en iyi kara para aklama yöntemi” olabileceğini bile öne sürüyor.

NFT Alanındaki Tehlikeler

NFT’ler üzerinde oluşan bu güvensizliğin nedenlerinden biri, bunun için mevcut güvenlik protokollerinin ciddi şekilde olmamasıdır. Örneğin en büyük NFT pazarlarından biri olan Opensea, KYC veya AML/CFT (finansal terörle mücadele) taramasına sahip değil, bu da kolayca istismar edilebileceği anlamına geliyor. Çünkü kontrollerin olmaması, bu gibi platformların kara para aklayıcılarına olan çekiciliğini katı bir gerçek haline getiriyor.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Clearmatics’in piyasa istihbaratı başkanı Tim Swanson, güvenlik eksikliğinden kaynaklanan bir başka tehdidin de vergi yükümlülüğünden kaçmak için NFT’leri kullanma olasılığı olduğunu belirterek şu ifadelere yer veriyor:

“Büyük vergi borcu olan bilinen hesap, bilinmeyen hesaptan satın alır. Bilinen hesap, önceki vergi yükümlülüklerini mahsup eden bir zarar gerçekleştirerek önemli ölçüde daha düşük fiyat için 3. hesaba yeniden satılmaktadır.”

NFT Alanına Düzenleme ve Takip Getirilebilir Mi?

Aslında tüm kripto para piyasasında olduğu gibi NFT alanına da gerekli düzenlemeler getirilebilir. Bunu gerçekleştirmenin en büyük yöntemlerinden biri de NFT’lerde daha sıkı protokoller oluşturulması ve daha ayrıntılı KYC/AML gereksinimleri. Kripto para sektöründe bazı alanlarda daha katı şekilde uygulanan KYC/AML protokollerinin işe yaradığı ortaya çıkmasından sonra NFT’lerin de bu yolu izleyeceği düşünülebilir.

Bu kapsamda NFT hizmeti veren tüm platformlar gelecekteki düzenlemelere hazırlıklı olmalı ve KYC/AML’yi destekleyecek bir altyapıya sahip olduklarından emin olmalıdır. Bu gibi platformların riske dayalı bir yaklaşım benimseyerek ve güvenilir RegTech ortakları aracılığıyla KYC ve AML önlemlerini uygulamaya koyarak, kendilerine, kullanıcılarına, iş ortaklarına fayda sağlayacak ve mali suçlara maruz kalma riskini azaltacak daha elverişli bir çalışma çerçevesi oluşturması gerekecek.

İşte burada devreye düzenleyici teknoloji platformu olan Sekuritance girerek, sektördeki bazı eksikliklere çeşitli öneriler ve çözümler getiriyor. Sekuritance, sunduğu güvenlik hizmetleri ile yasa dışı işlemlerin adalet önüne çıkarılmasını kolaylaştırmak ve düzenleyiciler ile halk arasındaki diyaloğu kolaylaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.  

Sekuritance’ın RegTech Çözümleri

Sekuritance, RegTech çözümleri ile, KYC’nin tüm yönlerinin karşılandığından emin olarak sektöre yardımcı olabileceğini belirtiyor. Platform tarafından yapılan açıklamada, Sekuritance’ın RegTech ürün paketinin içinde yer alan Sekur.Transact, borsaların müşterilerinin kim olduğunu belirlemesine yardımcı olmaktadır. Başka bir ürün olan Sekur.Trace, belirli bir kripto para işleminin veya kripto para cüzdanının herhangi bir tehlikeli dolandırıcılık veya darknet faaliyetine karışıp karışmadığını belirlemeye yardımcı olmak için dünya çapındaki devlet kurumlarına, bankalara, finans kurumlarına ve siber suç / finansal suç yetkililerine bilgi verir. Son olarak Sekur.MFA ise satıcıların ödeme almadan önce 3DS çeklerini doğrulamasını ve işlemesini sağlar.

Sonuç olarak platform, RegTech paketi ile, kripto para birimi alanındaki tüm özel oyuncuların ve yenilikçilerin, günlük kripto para kullanımını mümkün kılan küçük yatırımcıların ve tüketicileri korumakla görevli devlet kurumlarının ve düzenleyicilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceğini dile getiriyor.

Twitter: http://twitter.com/sekuritance

Telegram: http://t.me/sekuritance

Web sitesi: https://www.sekuritance.com

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version