Muhabbit

Senegalliler Akon City Dolayısıyla Hayal Kırıklığı Yaşıyor!

Senegal vatandaşları umudunu kaybediyor.

Akoncity

Akoncity

2018 yılında Akon tarafından “yenilik ve gelişim projesi” olarak ortaya çıkan Akon City, şehirlileri hayal kırıklığına uğratmış.

Agence France-Press’in bir haberine göre proje, o günden bu yana hiçbir şekilde geliştirilmedi.

Akon’un açıklamalarına göre proje, 2024 yılına kadar bir polis karakolu, atık merkezi, güneş enerjisi santrali, alışveriş merkezi, hastane ve okula ev sahipliği yapacaktı. 2030 yılına geldiğimizde ise proje tamamen bitmiş olacaktı.

Senegalli yerliler, popüler müzisyen ve yapımcı Akon tarafından vaat edilen ve kripto paralar ile desteklenecek bir ekonomiye sahip olacak olan 6 milyon $ değerindeki Akon City‘ye güvenmediğini belirtiyor.

Akon City’nin Tören Taşı

Haber, istihdam ve ekonomik olarak büyük umutlar besleyen Mbiodene yerlilerinin Akon City’nin gelişminin neden durduğuna dair hiçbir şey bilmediklerinden bahsediyor.

Şehir yerlilerinden biri ile iletişime geçen Agence France-Press, şunları bildirdi:

Toplantılar ve vaatlerle temel atma töreni gerçekleşti. Açıklanan her şeye kıyasla, henüz pek birşey gördüğümüzü düşünmüyorum.

Ancak Mbodiene köyünün gençlik derneği başkanı David Seck Sene, projeden hala umutlu olduğunu ve gelişimin başlayacağını düşünüyor.

Bu arada akıllı şehrin ihalesini kazanan ABD merkezli mühendislik firması KE International‘dan Paul Martin, proje için 4 milyar $’dan fazla fon sağlandığını bildirdi.

Martin, Kenyalı girişimci Julius Mwale‘nin projenin baş yatırımcısı olduğunu söyledi. Kenya’da Mwale tarafından finanse edilen başka bir şehrin inşası tamamlandıktan sonra, Akon City’nin inşaatına başlanacağı tahmin ediliyor.

Martin, Akon City’deki ilk 12 aylık çalışmanın “planlama, onay aşaması, tedarik ve taşeron alımından” oluştuğunu da sözlerine ekledi.

Dünya Bankası’na göre, Senegal’in 16 milyonluk nüfusunun üçte birinden fazlası an itibarıyla yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version