Muhabbit

Slope Finance AMA Etkinliği Tamamlandı!

2 Kasım 2021 tarihinde Slope Finance’ın Telegram kanalında Larix (projectlarix.com) ile AMA Etkinliği gerçekleşti.

Slope

Slope

2 Kasım 2021 tarihinde Slope Finance’ın Telegram kanalında Larix (projectlarix.com) ile AMA Etkinliği gerçekleşti!

Slope ve Larix’e dair merak edilen tüm sorular, Larix’in pazarlama müdürü Dimz tarafından cevaplandı.

İlginizi çekebilir: Slope Finance Nedir?

Sizler için AMA etkinliğinde sorulan soruları ve cevapları derledik.

Soru-Cevap Etkinliği

Bize kısa bir giriş yapabilir misiniz lütfen?

Ben Dimz, Larix’in pazarlama müdürü olarak görev yapıyorum. Sıkı bir yatırım ve varlık perspektifi ile sektöre girdikten sonra, ikinci nesil blok zincirler ve DeFi hype almaya başladığında, hype’ın ne ile ilgili olduğunu kendim bulmak zorunda kaldım, bu yüzden mevcut deneyimli bir ekiple iletişime geçtim.

İşte o zaman Larix’e başladık. Larix, kullanıcıların Solana zincirinde tedarikçi veya ödünç alan olarak katılabilecekleri borç verme protokolüdür. Bir platform tokenı dağıtım işleviyle birlikte temel ödünç verme/ödünç alma işlevlerini gerçekleştiren Solana’daki ilk ödünç verme protokolü biziz.

Şimdilik 15 bin mainnet kullanıcımız ve önceden 47 bin testnet kullanıcımız vardı. Larix, dinamik bir faiz oranı modelini benimsemiş ve sermaye açısından verimli risk yönetimi havuzları oluşturmuştur. Ayrıca, hassas bir şekilde tasarlanmış token ekonomisine dayanan LARIX tokenı, gerçek talepleri artırmak için sürekli teşvik tahsisi sağlamaktadır.

O kadar zincir arasında neden Solana?

Solana evet. Bu önemli bir soru! Solana, daha düşük işlem ücretleri ve daha yüksek işlem hızları nedeniyle DeFi dünyası için çok popüler bir halka açık zincir olma yolunda ilerliyor. Solana’nın yükselişinin merkezinde, 50.000 TPS’den daha yüksek bir verim sağlayan, ortalama 400-600 ms blok süresi, dünya çapında 900’den fazla node’a sahip. Şimdilik, Solana bir dizi projeyi kapsayan güçlü bir ekosistem inşa etti: Defi, Zincirler arası varlıklar, oyun ve NFT’ler. Solana iyi bir seçimdi, yeni, genç, hızlı ve ucuz.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Larix protokolünde ne tür varlıkları destekliyorsunuz? Yani, Solana hızlı bir zincir ama yine de SPL varlıkları erken aşamalarında, değil mi?

Desteklenen varlıklar, Solana’ya özgü SPL varlıkları. Bunu yol haritamızın 3 aşamasına ayıracağım. Şu anda 1. aşamadayız. Yalnızca büyük piyasa değerlerine sahip en popüler zincirler arası varlıkları kabul ediyoruz. Şu anda BTC, ETH, SOL, USDT, USDC, FTT, RAY ve Serum’u destekliyoruz. Bunun nedeni, kullanıcıların güvenliği ve platformdaki olası likidite risklerini azaltmaktır. Bu nedenle, istikrar, güvenlik ve uzun ömür temel odak noktamızdır. Bundan sonra, Faz 2’ye geçerken. Larix, endeksler, altın ve hisse senetleri gibi sentetik varlıkları kabul etmeye devam edecek.

Endeksler, kullanıcılara zincirler arası varlıkları SPL tokenları ile, örneğin ‘BTC-SOL-RAY-USDC’ endeksi ile iş birliği yapmak için ek bir garanti katmanı sağlamanın iyi bir yoludur. Şu anda bunu inşa eden harika bir proje Symmetry ve bu konuda onlarla iş birliği yapmayı dört gözle bekliyoruz. Larix, NFT’leri P2P kredisi olarak kabul etmeye başlayacak. NFT şimdi çok büyük bir pazar ve büyük miktarda token değerini kilitledi. NFT sahiplerine değerli koleksiyonlarını teminatlandırma ve bu değere karşı borç alabilme şansı vermek istiyoruz.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

İyi bir projenin bu hizmeti sağlaması gerekiyor. Kullanıcıların güvenliği ile ne demek istediğiniz hakkında bize daha fazla bilgi verebilir misiniz?

Görüyorsunuz, örneğin yalnızca 10 milyon dolarlık bir piyasa değeri olan tokenları destekliyorsanız, manipülasyon ve radikal fiyat dalgalanmaları riskini artırır. Bu tür bir token Larix protokolünde teminat altına alındığında ve fiyatta ölümcül bir düşüşe maruz kaldığında, tasfiye kaybını karşılamanız gerekir. Bu nedenle, yalnızca aşırı teminatlı bir likidite havuzuna entegre edilmesi daha güvenli olan büyük sermayeli varlıkları kabul ediyoruz.

Kullanıcı güvenliğini garanti altına almanın başka yolları var mı?

Güvenlik, Larix’in merkezinde yer alır. Larix protokolünün kullanıcı varlıklarını nasıl sağladığına dair bazı örnekler: İlk olarak, yalıtılmış bir likidite havuzu, birden fazla flash kredi saldırısına ve kötü niyetli piyasa manipülasyonlarına yanıt olarak ilgili riskleri önler. İkinci olarak, dinamik faiz oranı modelimiz, mevduat sahiplerinin varlıklarını havuzdan çekmesi gerektiğinde bir “Bank Run”dan kaçınmak için likiditeyi yönetir. Dolayısıyla faiz oranı, Solana Blockchain tarafından mümkün kılınan her 0,4 saniyede bir değişen likidite havuzunun kullanım oranı ile belirlenir.

Üçüncüsü ve teminatlı teminatı vurgulamak için varlıklar likidite havuzuna tedarik edilir ve ayrıca ödünç alınacak teminatlar için seçilir. Bu nedenle, teminat için SEÇİLMEYEN varlıklar ASLA “tasfiye edilemez”. Kontrol %100 kullanıcının elindedir. Ve son olarak, anında tasfiye olan Larix, hızlı tasfiye sürelerini kolaylaştırmak için tasfiye memurlarına %8’lik bir tasfiye bonusu da sağlar.

Borç verme/ödünç alma protokolünüze gömülü madencilik fonksiyonunuz hakkında bize daha fazla bilgi verebilir misiniz?

Tabii. Ödünç verme protokolüne gömülü madencilik yeteneğimiz, kullanıcılarımıza muazzam bir değer kattı. Likidite sağlayan ve platformla etkileşime giren kullanıcılar, $LARIX tokenlarını daha geniş topluluğumuza dağıtmanın bir yolu olarak ödüllendirilir. Mevcut günlük dağıtım, günlük 840.000 tokendır. Bu, yazının yazıldığı sırada yaklaşık 54.000 $ değerindedir. 

Gelecek veya önümüzdeki üç ay için ne gibi planlarınız var? Herhangi bir teknik gelişme gibi, Larix’in bizim için daha neleri var?

DeFi’da 3 ay uzun bir süre. Kısaca söylemek gerekirse, yardımcı programı geliştirin ve kullanıcılara verilen hizmetleri artırın. Örneğin, getiri destekli bir sabit para modelinde, marj kredilerini, AMM likiditesini ve daha geniş teminat türlerini (hisse senetleri ve emtialar) kapsamayı planlıyoruz.

Hızlandırılmış madencilik hakkında bizimle daha fazla bilgi paylaşır mısınız? 30 dakikada %6 APY ile mi? Bunu nasıl başardın?

Özünde, hızlandırılmış madencilik, protokol dahilinde LARIX ödüllerinin günlük dağıtımını artırma eylemini ifade eder. Kullanıcılara verilen ödülleri artırmak için bunu birkaç varlık boyunca döndürdük. Bunu, simge ekonomik yapımız protokolle etkileşime giren kullanıcılara büyük bir pay devrettiği için yapabiliyoruz. Yenilik, varlık havuzlarını yöneten güvenli akıllı sözleşmelerdir. Ekstra eklenen yardımcı program, kullanıcılara verilen ödüllerdir.

Aslında, Staking kullanıcılarının karşılaştığı güvenlik gibi bazı büyük sorular var, peki Larix, kullanıcıların bu sorunları çözmesine yardımcı olmak için ne tür bir strateji sunacak?

Bu sorunun, örneğin LARIX-USDC için Fusion havuz çiftlerine katılmak için LARIX tokenlarını kullanan kullanıcılarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Eğer öyleyse, Güvenlik Larix’te sorun değil. Ek olarak, örneğin Raydium ve ORCA’daki bahis fırsatları, güvenlik standartlarıyla da gurur duymaktadır. Yakın gelecekte LARIX için de tek staking sunacağız. Bunun için heyecanlıyız.

Slope Finance Telegram Kanalı

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version