Muhabbit

Starbucks, Web3 Alanında Yeni bir Girişim Başlatıyor!

Şirket, daha fazla müşteri çekmek ve onları elde tutmak için yeni bir Web3 ödül programı başlatmak istiyor.

Küresel kahve dükkanı ve franchise devi Starbucks’ın CEO’su Howard Schultz, şirketin, daha fazla müşteri çekmek ve onları elde tutmak için yeni bir Web3 ödül programı başlatmak istediğini belirtti.

Şirketin kısa süre önce açıkladığı üçüncü çeyrek mali kazanç raporu hakkında konuşan Schultz, Starbucks’ın yakında şirketin sadakat programını genişletecek yeni bir Web3 “dijital girişimi” ortaya çıkaracağını söyledi.

“Bu yeni dijital Web 3 özellikli girişim, kazanmak için harcayan yaklaşımıyla mevcut Starbucks Rewards katılım modelini geliştirmemize ve aynı zamanda müşterilerin duygusal olarak ilgisini çekmek için yeni yöntemler sunmamıza olanak sağlayacak.”

CEO ayrıca firmanın dijital Starbucks Rewards ekosistemini Starbucks markalı dijital koleksiyonlarla hem bir ödül hem de bir topluluk oluşturma unsuru olarak entegre etmeye baktığından kısaca bahsetti. Ardından bu konudaki daha detaylı açıklamanın, 13 Eylül 2022 tarihindeki Starbucks Yatırımcı Günü’nde gerçekleşeceğini belirtti.

“Bu, yeni müşterileri çekecek ve temel perakende mağazalarımızda mevcut müşterilere eklenecek tamamen yeni bir dizi dijital ağ efekti yaratacak.”

Şirketin üç aylık mali sonuçlarının, analist tahminlerini geride bıraktığı ve küresel gelirde %9 artışla 8,2 milyar dolarlık rekor seviyeye ulaştığı bildiriliyor.

Konuşma sırasında Schultz, Web3 hareketinin Starbucks’ın müşteri tabanının genç tarafını çekme ve elde tutma çabasının bir parçası olduğunu da söyledi.

“Müşteri tabanımızın yaşlandığı ve daha genç insanlarla daha az alakalı bir duruma sahip olduğumuz bir işte olmak istemiyoruz.”

Hatırlanacağı üzere Starbucks, nisan ayında, takvim yılının bitiminden bir süre önce, NFT işinde olacaklarını da açıklamıştı.

Web3 Yatırımları Artıyor

Bu arada Starbucks, bir Web3 sadakat programı başlatan tek büyük marka değil. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay işletmeler arası blok zinciri girişimi Hang, Paradigm liderliğindeki A Serisi fonlamada 16 milyon dolar toplamıştı. Şirket, markaların mevcut üyelik ve sadakat programlarını blok zincirine geçirmesine ve NFT’leri dahil etmesine yardımcı olmak istediğini belirtti.

Firmanın  ilk müşterileri arasında ünlü bira üreticisi Budweiser, spor medya kuruluşu Bleacher Report ve popüler müzik festivali grupları Bonnaroo ve Superfly’nin olduğu biliniyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version