Muhabbit

Steem Token Sahipleri Dikkat! Hard Fork Yolda

Justin Sun skandalı sonrası Steem topluluğu “hard fork”ta karar kıldı. Steem sahipleri dikkat, dump gelebilir.

steek hard fork

Justin Sun ile yaşanan probleme Steem topluluğu çözümü bulmuş gibi görünüyor. Alınan bilgilere göre Steem bir hard fork gerçekleştirecek. Hard fork sonucundan Hive.io’ya geçişin gerçekleşmesi bekleniyor. Hem de iki gün sonra.

Blocktrades kurucusu Dan Notestein’a göre, Justin Sun’un bunu bir savaş olarak görmesi durumu bu noktaya getirdi.

Blocktrades, Steem blokchaininde önemli bir doğrulayıcı. Hatta gerçekleşecek hard forkun düzenlemesinde çalışan kişilerden biri de kurucu Notestein.

Bildiğiniz üzere 14 Şubat’ta Justin Sun Steemit’i satın almıştı. Bunun sonucunda ise bir olaylar silsilesi ile karşılaşmıştık. Steem topluluğu ile Sun arasında yaşanan kapışma en sonunda hard forka kadar gelmiş durumda. Bu durumda Steem topluluğu Justin Sun’ı kesinlikle dışarıda bırakmaya kararlı görünüyor.

Hard Fork İle Neler Değişecek

Yaşanancak hard fork ile birlikte önemli değişikikler meydana gelecek. Bunlardan en önemlisi Justin Sun’ın kontrol ettiği Steemit tokenlerinin yeni ağa taşınmayacak olması. Steemit’inkiler harici tüm tokenler yeni ağda mevcut olacak.

Justin, Steemit tokenlerinin önemini kavrayamadı.

NOTESTEIN

Bildiğiniz üzere Steem bir “blogger” blockchaini. Gerçekleşecek hard fork ile birlikte, blockchainin bir kopyası oluşturulacak. Ve bu kopya “Hive” ağı üzerine taşınacak. Fakat hazırlanan kopya son ana kadar oluşturulan bütün içeriklerin de bir kopyasını oluşturacak. Dolayısıyla platform veya ağ üzerinde herhangi bir kayıp yaşanmamış olacak.

Transferlerin doğru gerçekleşmesi adına “snapshot” alınacak. Bu sayede tüm cüzdan bakiyeleri aynı şekilde yeni ağda oluşturulmuş olacak.

Planımız hard forku hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmek.

NOTESTEIN

DPoS (delegated proof of stake) sisteminde yapılacak değişiklik ile birlikte “staking” işlemine katılımdan 30 gün sonra oy hakkı kullanıma açılmış olacak. Böylece geçmişte olan oylama problemlerinin önüne geçilmiş olacak.

Elinde Steem Olanlar Dikkat

46 milyon $ market değeri bulunan Steem’de hard fork sonrasına büyük bir dump gerçekleşeceği düşünülmekte. Hard forktan sonra elindeki Steem’leri toplu bir çekilde satacağını direk olarak Notestein söylemekte. Kendisi bir Steem “whale”i (balina). Topluluktaki diğer katılımcıların da ellerindeki Steem’leri satacağını belirten Notestein, şimdiden Steem sahiplerini uyardığını belirtmekte.

Steem’deki bitmek bilmeyen kaos hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Son Yazılar

Exit mobile version