Muhabbit

Steve Wozniak, 45 Yıl Aradan Sonra Yeni Bir Şirket Kuruyor!

Steve Wozniak’tan yeni bir girişim!

Steve Wozniak

Steve Wozniak, 1976 yılında Apple’ı Steve Jobs’ın ailesinin garajında kurduktan tam 45 yıl sonra ikinci bir şirket kurmaya karar verdi!

Cuma günü yaptığı açıklamaya göre Steve Wozniak, Efforce isimli yeşil teknoloji ve blockchain alanında bir şirket kuracak.

Yaklaşık bir yıldır gizli durumda olan Efforce, kurumsal ve endüstriyel bina sahiplerinin “yeşil” projelerini finanse etmesi için bir pazar yeridir.

Efforce’a göre, “yatırımcılar gelecekte tokenize edilmiş tasarruf varlıkları satın alarak enerji verimliliği projelerine katılabilirler”, şirketler ise bu tür iyileştirmelerden “ücretsiz” faydalanabilir. Blockchain teknolojisini kullanarak, “elde edilen tasarruf, token sahiplerine ve aracıları olmayan şirketlere kesin tüketim / tasarruf verilerine bağlı olarak yeniden dağıtılabilir.

Wozniak’a göre, dünya çapında enerji tüketimi ve CO2 emisyonları katlanarak arttı. Bu durum iklim değişikliğine ve çevremiz için belli başlı problemlere yol açtı. Alışkanlıklarımızı değiştirmeden enerji ayak izimizi iyileştirebilir ve enerji tüketimimizi azaltabiliriz. Wozniak, şirketler hakkında yaptığı açıklamada daha fazla enerji iyileştirmesi ile dünyayı kurtarabileceğimizden bahsetti.

Wozniak, Efforce’u “herkesin, dünya çapındaki enerji verimliliği projelerine katılmasına ve bu projelerden finansal olarak yararlanmasına, ayrıca anlamlı bir çevresel farkındalık yaratmasına olanak tanıyan ilk merkezi olmayan platform” olarak tanıttı.

WOZX isimli token adı altında işlem göre şirketin yerel tokeni, 3 Aralık tarihinde merkezi olmayan para birimleri için bir borsa olan HBTC’de halka arz edildi. Ayrıca WOZX, önümüzdeki hafta Bithumb Global‘de piyasaya sürülecek.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version