Muhabbit

Tether Davası ve 15 Ocak! İşte Bilinmesi Gerekenler!

Tether ve Bitfinex’in çatı şirketi IFinex ve New York Başsavcısı arasındaki durum tam olarak nedir?

tether

Kripto para dünyasında birçok yatırımcı yarın yani 15 Ocak’ta Tether tarafında oluşacak gelişmeleri takip ediyor.

Peki Tether ve Bitfinex’in çatı şirketi IFinex ve New York Başsavcısı arasındaki olay tam olarak nedir?

2019 yılının Nisan ayında New York Başsavcısı, Tether’ın Bitfinex’i fonladığını iddia etmişti. Yaşanan saldırı sonrasında 850 Milyon $’lık bir kayıp yaşayan Bitfinex’in, kayıp fonları Tether’ın rezervleri ile fonladığı iddiası ortalığı karıştırmıştı. Crypto Capital aracılığı ile örtbas için kullanıldığı iddia edilen fonlar, mevcut davanın ana konusu durumunda bulunuyor.

Mayıs 2019’da NYAG, Bitfinex ve Tether’dan birçok döküman talep etmişti. 29 Temmuz’da yargıç Joel Cohen, nihai bir karar vermeye hazır olmadığı gerekçesiyle tedbir kararını 90 gün süreyle uzatmıştı.

Ağustos ayında NYAG, 850 Milyon $’lık fonun kullanılması durumu haricinde, Bitfinex ve Tether’ın belirtilenden çok daha uzun süre New York’ta yaşayan kişilere hizmet verdiği ile ilgili yeni kanıtlar ortaya koymuştu.

Ek olarak NYAG,Bitfinex tarafından yapılan LEO Token satışını da benzer bir şekilde dosyaya ilave etti. Bunun nedeni LEO satışının kayıpları fonlamak amacıyla gerçekleştirildiği iddiası olmuştu.

15 Ocak’ta Ne Var?

Tether ve Bitfinex son teslim tarihi 15 ocak olan ve süresi yarın dolan evrakların hazırlandığı bilgisini verdi.Bu konuda birçok kez süre uzatılmıştı ancak NYAG Başsavcısı tarafından da geçtiğimiz dönem yapılan açıklamada eksik evrakların 15 ocak’a kadar tamamlanacağı bilgisi teyit edildi. İstenilen evrakların içeriğini ise Tether ve Bitfinex’in mali işlemleri ile ilgili detaylar oluşturuyor.

Kripto para dünyasının en büyük oyuncularından biri olan Tether, stablecoin dünyasının da en büyük oyuncusu konumunda. Bu sebeple kripto para ekosistemi tarafından sıkı bir şekilde takip edilen süreç ile ilgili yarın önemli bir gelişme yaşanabilir gibi görünüyor.

Geçtiğimiz dönemde XRP’yi hedef tahtasına oturtan SEC tarafından, Tether’a karşı bir hamle gelip gelmeyeceği ile ilgili spekülasyonlar devam ederken, 15 Ocak tarihi birçok kişi ve kurum tarafından büyük bir heyecanla beklenmeye devam ediyor.

Tüm bu olaylar ile birlikte mahkemenin davalı Tether adına vereceği karar büyük önem barındırıyor.

Stablecoin haberleri için: Stablecoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version