Muhabbit

TIME Magazine, NFT Koleksiyonunu Başlattı!

TIME Magazine, TIMEPieces adlı NFT koleksiyonunu çıkardı!

NFT

NFT

Popüler haber dergisi TIME, kendi topluluk koleksiyonunun lansmanını gerçekleştirerek değiştirilemez token (NFT) ekosistemine bir adım daha atmış oldu. TIMEPieces isimli bu topluluk NFT koleksiyonu, iş birliği yapan 40 sanatçının çalışmalarını içeriyor.

Koleksiyon, 23 Eylül’de NFT pazar yeri OpenSea’de satışa sunuldu. 4.676 parçadan oluşan NFT koleksiyonun her biri, 0,1 ETH’den (yaklaşık 300 $) satılmaya başladı. Şimdiden ikinci el piyasa fiyatları yükselmeye başladı. Duyuruya göre TIMEPieces sahipleri, TIME’ın 2023’teki 100. Yıldönümüne kadar sınırsız erişim elde etmek için dijital cüzdanlarını web sitesine bağlayabilecekler.

NFT’lere Olan İlgi!

TIME Kreatif Direktörü D.W. Pine şunları söyledi:

Genesis koleksiyonunun sanatçıları, fotoğraftan illüstrasyona, resimden animasyona kadar pek çok parçanın yer aldığı ve birçok sanatçının geçmişte TIME için kapaklar ürettiğini de sözlerine ekledi. TIMEPieces, sadakati ve ödülleri teşvik etme hedefiyle NFT’lere yönelik son girişimimizdir.

Bununla birlikte TIME’ın topluluk NFT’si oluşturması ve bu teknolojiyi mevcut dijital aboneliğin yenilikçi bir uzantısı olarak sunması, Web3 yaklaşımını benimsemiş olduğunun işareti olabilir.

İkincil piyasalarda kullanıcılar “mint” ettikleri NFT’lerden büyük kazanç sağladı. En pahalı NFT şu anda OpenSea’de 4.269 ETH (yaklaşık 13 milyon dolar) olarak satışa çıkarıldı. TIME, TIMEPieces koleksiyonunun bu tatil sezonunda ciltli bir kitaba dönüştürüleceğinin haberini de verdi. Çıkarılan NFT koleksiyonu için şu ana kadar 6.600 ETH işlem hacmine ulaşıldığını da söylememiz gerekir.

Ağustos ayının ortalarında TIME Magazine, 400 NFT’lik bir koleksiyon başlatmak için Cool Cats NFT projesiyle bir araya gelmişti.

NFT Ekosistemi

NFT popülerliği, Ağustos ayında günlük satışların 267 milyon doları aşmasından bu yana biraz azaldı. Piyasa analizi web sitesi Nonfungible’a göre 23 Eylül için mevcut günlük satış rakamı 84.000 NFT’de 27 milyon dolardı.

CryptoSlam’e göre son yedi gündeki en popüler NFT koleksiyonu olan Axie Infinity, hafta boyunca 106 milyon dolarlık satış hacmine sahip. Bunun yanında Art Blocks, yaklaşık 33 milyon dolar ile ikinci en popüler koleksiyon olarak karşımıza çıkıyor.

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Telegram grubumuza katılabilirsiniz..

Son Yazılar

Exit mobile version