Muhabbit

Tom Emmer’e Göre XRP Bir Menkul Kıymet Değil!

Tom Emmer’in Cryptocurrency Town Hall etkinliğinde XRP ile ilgili görüşlerini bildirdi.

XRP

20 Ağustos tarihinde Tom Emmer, Blockchain alanından bir dizi önde gelen ismi bir araya getiren ilk Cryptocurrency Town Hall etkinliğini gerçekleştirdi.

Dijital Ticaret Odası PAC ile işbirliği içinde gerçekleştirilen etkinlikte, Circle CEO’su Jeremy Allaire, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, eToro’dan Guy Hirsch, BitPay’in CEO’su Stephen Pair ve Paxos’tan Chad Cascarilla gibi önemli kripto figirüleri yer aldı.

Ripple CEO’su Garlinghouse, Ripple’ın şu ana kadar karşılaştığı en büyük zorluğun, XRP’nin düzenleyici durumu hakkındaki netlik eksikliği olduğunu belirtti.

Ripple’ın karşılaştığı en büyük zorluk, Bitcoin ve Ethereum dışındaki varlıkların SEC tarafından hala tanımlanmamış olması. Bu düzenleyici çerçevenin yoksunluğu “yeniliği kısıtlıyor”.

Garlinghouse’un açıklamaları, XRP ile ilgili uzun süredir devam eden düzenleyici belirsizliğin ortasında geliyor. Geçmişte, bu belirsizlik XRP’nin kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu iddia edilerek birden fazla davaya sebep olmuştu. Bu durum, ilk olarak 2018’de gündeme gelmesine rağmen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, bugüne kadar konu ile alakalı kesin bir tavır sergilemedi.

Sorunu etkinlikte masaya yatıran Tom Emmer, kendi kararını açıkladı:

Benim bu konu ile alakalı görüşüm çok net. XRP bir menkul kıymet değil.

Emmer, hükümetin inovasyonu öldürmeye devam etmesi durumunda, ABD yetkililerinin ABD’nin dışına kaçan yerel işletmeleri risk altına aldığını söyledi.

Kongre Üyesi XRP konusundaki tutumunda yalnız değil. Haziran 2020’de eski Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu Başkanı Chris Gianlarco da Howey Testine göre XRP’nin bir menkul kıymet olarak kabul edilecek kriterleri karşılamadığını söyledi.

Etkinlik sırasında Emmer, Kongre üyesinin şu anda kampanyası için kripto para olarak bağış kabul ettiğini duyurdu. Kaydedilenlere göre, Emmer’in kampanyası bu ödemeleri işlemek için kripto ödeme firması BitPay’i kullanacak. Bugün erken saatlerde, Emmer’in resmi internet sitesinde “Donate in Crypto” bölümü eklendi.

Emmer, Morgan Creek Digital’in kurucusu Anthony Pompliano ile yaptığı röportajda, Bitcoin ile alakalı dostane açıklamalara bulundu. Yetkili, Bitcoin’in “uzaklaşmayacağını” ve dünyanın corona virüs kaynaklı ekonomik krizinden çıktıkça “güçleneceğini” iddia etti.

Son Yazılar

Exit mobile version