Muhabbit

Travala Merkezsiz Hizmetler İçin Binance Chain Kullanacak!

Travala, Binance Chain ile entegrasyon sağlayarak kullanıcılarına aracısız iletişim sözü veriyor

Travala

Kripto ile desteklenmiş seyahat acentesi Travala.com, hizmetlerini merkezsizleştirmek amacı ile Binance Chain ile bir işbirliği başlattığını duyurdu.

Travala.com bu kararı ile beraber, merkezi olmayan incelemeler, konaklama rezervasyonuları, yönlendirmek sistemi ve satış güçü sunmayı amaçlamakta. Firmanın CEO’su Juan Otero, gelecekte kullanıcıların blockchain’in sağladığı olanaklar ile birlikte, doğrudan mülk sahipleri ile iletişime geçebileceklerini açıkladı:

Kullanıcılarımız bu merkezi olmayan model altında, bir aracıya ihtiyaç duymadan konaklamaları için rezervasyon yapabilecekler. Başka bir deyişle, bir otel odası kiralamak isteyen kişiler, doğrudan mülk sahipleri ile iletişime geçebilecek.

Otero, Travala.com’un yalnızca rezervasyonları kolaylaştırmak için gereken teknolojiyi sağlayacağını, ve buna kullanıcı itibarı, arabuluculuk ve yönetişim mekanizmaları için araçların da dahil olduğunu belirtti. Seyahat hizmeti sağlayıcıları, çevrimiçi listelerinin tüm yönlerini kontrol edebilecek ve müşteriler ile doğrudan ilgilenebilecek.

Travala.com merkezi olmayan rezervasyon sistemini başlattıktan sonra, firma odağını merkezi olmayan bir inceleme hizmeti geliştirmek üzerine yoğunlaştıracak. İncelemeler, gönderildikten sonra kaldırılmamalarını veya düzenlenmemelerini sağlamak amacıyla blockchainde saklanacak.

Otero ayrıca, sahte incelemeleri önlemek amacıyla, şirket, token teşviklerini kullanmayı ve yalnızca platform üzerinden rezervasyon yapan kişilerin incelemelerine izin vereceklerini açıkladı.

Şimdiye kadar Otero’nun, Travala.com’un işinin ne kadar blockchain üzerinde hareket edebileceğine dair net bir fikri yok. Otero, “uzun vadede, ideal olan tüm yönlerin blockchain üzerinde olacağını” açıkladı. Ancak bunun pratikte ne kadar gerçekleşebileceğini bilmiyor.

Gerçekçi olarak, firmanın hangi yönlerini blockchain üzerinde olacağını aşamalı olarak görmemiz gerekecek. Belirli özelliklerin uygulanmasına başladıkça, blockchain üzerinde ya da blockchain dışı olma arasındaki dengelere bakacağız.

Görünüşe göre, yaptığı işi agresif bir şekilde büyümeye çalışan Travala.com DeFi’nin popülaritesinin farkında. Şirket bu popülariteden yararlanarak sektöre yeni bir soluk getirmeye çalışıyor.

Bu ayın başlarında Travala.com, rezervasyon devi Agoda ile yaptığı ortaklık sayesinde 600.000’den fazla otel ekledi. Temmuz ayında ise Expedia da Travala ile bir ortaklık kurarak platforma 700.000’den fazla konaklama seçeneği ekleyerek rezervasyonlarda %68 artış sağladı.

Son Yazılar

Exit mobile version