Muhabbit

Twitter Bahşiş Özelliğine Ethereum’u da Ekliyor!

Eylül 2021 tarihinde Twitter, platformuna Bitcoin bahşiş gönderme opsiyonunu eklemişti. Bahşişlerde artık Ethereum da kullanılabilecek.

Twitter profil resmi

Twitter muhabbit

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, blockchain ekosistemindeki yenilikleri yakından takip etmeye ve uygulamaya devam ediyor. Twitter eski CEO’su Jack Dorsey ile başlayan bu macera, Jack Dorsey görevinden ayrıldıktan sonra da son hızda devam ediyor.

Daha fazla Jack Dorsey haberi için buraya bakabilirsiniz.

Geçtiğimiz günlerde profil fotoğraflarına NFT ekleme özelliğini getiren Twitter’dan yeni bir duyuru daha yapıldı. Eylül 2021 tarihinde “Bitcoin tipping” (Bitcoin ile bahşiş verme) özelliğini devreye sokan şirket, platformuna “Ethereum bahşiş verme” özelliğini de ekliyor.

Twitter’da Ethereum Bahşiş Dönemi Başlıyor

Bugün (16.02.2022) yapılan açıklamaya göre bundan böyle Ethereum cüzdan adresleri Twitter’a tanımlanabilecek. Bu tanımlanan adresler ise Ethereum bahşiş gönderimleri için kullanılacak.

Sosyal medya devi Eylül 2021 tarihinde bahşiş özelliğini Bitcoin ile devreye almıştı. Yeni gelen haber ile birlikte artık Ethereum da bahşişlerde kullanılabilecek. Ancak şimdilik bu özellik yalnızca, Twitter mobil uygulamasında kullanılabilir olacak.

Twitter’dan gelen bu hamle ile birlikte Twitter, Ethereum ekosistemine daha çok dahil oluyor. Geçtiğimiz günlerde Twitter, Twitter Blue kullanıcıları için NFT özelliğini devreye almıştı. Devreye aldığı bu özellik ise yalnızca OpenSea platformu üzerinden, yani Ethereum tabanlı bir platform üzerinden çalışıyor.

İlginizi çekebilir: OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

Ethereum cüzdan adresi ekleme özelliği ise; yalnızca Twitter Blue kullanıcılarına değil, tüm Twitter kullanıcıları için tanımlanıyor. Twitter bahşiş özelliği ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Ethereum Name Servise (ENS) Henüz Kullanılmıyor

Twitter sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, Ethereum Name Service (ENS) hizmeti henüz bahşiş özelliği ile birlikte Twitter’a entegre edilmiyor.

Bahşiş özelliğinde yalnızca Ethereum’un mu kullanılacağı, yoksa ERC-20 tokenları ile stable coin’lerin de bahşiş olarak verilip verilemeyeceği merak konusu. Şimdilik bu bilgi henüz net değil. Önümüzdeki günlerde ETH haricinde Ethereum ağına bağlı diğer tokenların da kullanılıp kullanılamayacağı belli olacak.

Bahşiş özelliği şu anda Nijerya, Gana ve Hindistan’da aktif olarak kullanılabiliyor. Önümüzdeki günlerde detayları aktarmaya devam edeceğiz.

Daha fazla Twitter haberi için buraya bakabilirsiniz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version