Muhabbit

Twitter Kullanıcılarının Kripto Paralara ve NFT Konularına İlgisi Yüzde 242 Arttı

Twitter kullanıcıları yalnızca son üç ayda kripto para birimlerine dair yaklaşık 300 milyon tweet attı.

twitter etkileşim nft kripto paralar

twitter etkileşim nft kripto paralar

Twitter kullanıcıları yalnızca son üç ayda kripto para birimlerine dair yaklaşık 300 milyon tweet attı.

Twitter’ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı son iki yılın en büyük trendleri raporuna göre platformda kripto paralara dair finansal konular bir numarada yer alıyor. Rapor, kripto paraların an itibarıyla Twitter’da en hızlı büyüyen trend olduğunun da altını çiziyor.

İlginizi çekebilir: Bitcoin Nedir?

Rapordaki verilere göre ortalama Twitter kullanıcıları arasında finansal konularda atılan tweetler’in oranı son iki senede %78 arttı. Diğer bir deyişle, artık finansal mevzular yalnızca konunun profesyonellerinin ilgi alanına girmiyor.

Platformdaki en popüler kripto para konuları ise Bitcoin, Ethereum ve Ripple olarak listelendi. Cardano, DeFi, Coinbase ve Binance de platformda dikkat çeken konular arasına adını yazdırdı.

Twitter’ın Finansal Hizmetler Direktörü Jeff Melei konuya dair yazdığı bir blog yazısında platformdaki kripto para düşkünlüğünü şu sözlerle ifade etmişti:

Twitter’da kripto paralara yatırım yapmayı düşünme olasılığı Twitter’da olmayanlara göre 3.2 kat daha fazla.

Twitter

Twitter Kullanıcıları NFT’lere Yoğun İlgi Gösteriyor

Rapor Twitter’da NFT’lere dair konuların konuşulmasının da %242’lik bir artış gösterdiğini belirtti. NFT’lere benzer olarak DeFi, Dapp’ler, ve  stablecoin’ler Twitter’ın kripto para toplulukları arasında sıklıkla bahsi geçen konular arasında yer alıyor.

Token’lar söz konusu olduğunda ise taraftar token’ları Twitter’da en çok konuşulanlar arasında dikkat çekiyor. Rapor, taraftar token’larına dair tweetler’in son iki senede %994 oranında arttığını belirtiyor.

Kripto paralara ek olarak Bitcoin ATM’leri, NFT hisseleri, Zcash ve Cypherpunk gibi başlıklar da “yeni ortaya çıkan konular” olarak raporda kendilerinden söz ettiriyor.

Rapor, Twitter’da kripto paralara dair konuların bu denli popüler olmasının platformun söz konusu teknolojilere yaklaşımı göz önünde bulundurulduğunda çok da şaşırtıcı olmadığını dile getiriyor. Bu kapsamda rapor Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey’in Bitcoin merakından, platformun Bitcoin Lightning Network atılımından ve NFT profil resimlerini entegrasyon çabasından söz ediyor.

Twitter raporuna göre kripto paralar geleneksel bankacılığa erişim imkanları olmayanlar için dijital ve oldukça etkili bir alternatif sunuyor. Ancak rapor NFT’lerin ani popülerliğine karşı kitleleri uyarmaktan da geri durmuyor ve ekliyor: “Bu vagona kör bir şekilde atlamayın.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version