Muhabbit

Uniswap Vakfı Hayaldi, 86 Milyonun Desteğiyle Gerçek Oldu!

Eski Uniswap Lab yöneticilerinin 74 milyon dolarlık planı olan Uniswap Vakfı oyların %99’unu toplayarak bi hayal olmaktan çıkıp gerçek oldu.

Eski Uniswap Lab yöneticilerinin 74 milyon dolarlık planı Uniswap Vakfı (UF) artık gerçek!

Yöneticilerin vakıf kurma teklifi, Uniswap (UNI) sahiplerinin %99’unun evet oyunu aldı. Teklife göre Vakıf, Uniswap Hibe Programı’nı (UPG) düzene sokmayı ve protokolün yönetişim sistemindeki ayrılıkların önüne geçmeyi hedefliyor.

Eski Uniswap Labs yöneticisi Devin Walsh, artık UF’nin yönetici müdürü pozisyonunda yer alıyor. Sonuçları Twitter hesabı üzerinden 24 Ağustos 2022 günü paylaşan Walsh, vakfın kurulması için gerekli sürecin tamamlandığını müjdeledi.

Uniswap websitesine göre, vakıf 86 milyondan daha fazla oy topladı. Diğer bir deyişle, oyların %99’u vakfın kurulması lehine oldu. Oyların yalnızca 770’i aleyhteydi. Lehte gelen oyların bu denli yüksek olması pek çok kişiyi şaşırttı. Nitekim, 5 Ağustos 2022’de teklif ilk öne sürüldüğünde toplulukta bir dizi tartışma çıkmıştı.

Oy verme süreci 17 Ağustos 2022’de başladı ve 24 Ağustos 2022’de sona erdi. Uniswap uygulaması üzerinden gerçekleştirilen oylamada oy veren kullanıcıların UNI sahibi olması ön koşulu vardı. UF’nin kurulabilmesi için lehte olan oyların geçmesi gereken sınır 40 milyondu.

Walsh vakfın şimdiden kuruluş sürecini başlattığını ve ekiplerine dahil olması için “yetenekli, benzer değerlere sahip” adaylarla iş görüşmelerinin yapıldığını dile getirdi. Vakfın eleman aradığı başlıca pozisyonlar arasında topluluk lideri, ortaklıklar lideri, yönetişim lideri, hibe analisti, iletişim ve finans uzmanları ve protokol lideri yer alıyor.

Uniswap Vakfı Merkeziyetsiz Olacak Mı?

Her ne kadar vakfın kurulmasına oy çoğunluğuyla karar verilmiş olsa da, Twitter’da bazı kullanıcılar topluluğun UF karar alım süreçlerinde ne derece rolü olacağı konusunda şüphelere sahip.

İlginizi çekebilir: Coinbase ve Instagram’ın Eski Direktörü, Uniswap Lider Kadrosuna Katıldı!

Chainlink topluluk elçisi, 150.200 takipçili ChainLinkGold hesabı UF’nin DAO’sunun toplanan sermayenin nasıl değerlendirileceği konusunda söz sahibi olması gerektiğini dile getirdi.

Operasyon sorumlusu Ken Ng ile ortak hareket eden Walsh, en nihayetinde 12 kişilik bir ekip kurmayı hedefliyor ve bu süreçte Uniswap DAO hazinesinden 74 milyon dolar talep ediyor. Hazinede toplamda 3 milyar dolar değerinde UNI mevcut.

74 milyon doların 60 milyon dolarının UGP kapsamında dağıtılması ve kalan 14 milyon doların da operasyon bütçesi olarak ayrılması hedefleniyor.

Uniswap, ticaret hacmi bazında ele alındığında dünyanın en büyük DEX’i olarak dikkat çekiyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version