Muhabbit

USD Coin (USDC) Rekor Kırıyor! 20 Milyar $’a Ulaşıldı!

USD Coin (USDC) miktarı rekor kırıyor.

USD Coin stablecoin

USD Coin (USDC) miktarı rekor kırıyor.

Önde gelen stablecoin çözümlerinden USDC, 20 Milyar $ piyasa değerine ulaştı.

Son bir hafta içinde yaşanan basımlarla birlikte 20 Milyar $ değerinde USDC dolaşımına ulaşan Cirle, stablecoin piyasasındaki payını artırmayı sürdürüyor.

Circle CEO’su Jeremy Allaire tarafından paylaşılan verilere göre an itibarıyla dolaşımda 20 Milyar $ değerinde USDC bulunuyor.

1 Ocak’tan bugüne yüzde 500’lük bir büyüme yaşayan USDC, Tether’ın (USDT) ardından en büyük ikinci stablecoin pozisyonunu korumaya devam ediyor.

USDC İlk 10 Kripto Para Arasında

Kripto para piyasasında yaşanan düşüşler ile birlikte MarketCap sıralamasını iyice artıran USDC, an itibarıyla ilk 8’deki kripto para olarak sıralamada yer alıyor. An itibarıyla piyasa değerine göre ilk 10 kripto para birimi arasında iki adet stablecoin çözümü bulunuyor.

Coinbase ve Circle ortaklığında oluşturulan ve Centre Konsorsiyum tarafından yönetilen USDC, halihazırda birçok ağda aktif olarak kullanılmakta.

Circle tarafından paylaşılan verilere göre USDC üzerinde toplamda 717 Milyar $’lık değer transferi gerçekleşmiş durumda.

USD Coin (USDC)

USDC Nasıl Alınır

Halihazırda Ethereum, Algorand ve Solana üzerinde resmi olarak bulunan USD Coin (USDC), akıllı kontratlar aracılığıyla transferlerin gerçekleştirilmesini sağlıyor. Bu ağlar üzerinden işlemleri gerçekleştirilebilen USDC; Huobi, FTX, OKEx, Binance, BTCTurk, Uniswap, SushiSwap, Raydium ve benzeri birçok borsadan alınabiliyor.

2018 yılından bu yana kripto para piyasasında bulunan USDC, sizce yakın dönemde USDT’nin yerini alabilme imkanına sahip olabilecek mi?

Stablecoin haberleri için: Stablecoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version