Muhabbit

USDC Piyasa Değerini Artırmaya Devam Ediyor!

USDC’nin piyasa değeri yükseliyor!

usdc

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci stablecoini USDC, Tether’in ardından emin adımlarla büyümeye devam ediyor.

Sürekli değişen piyasa koşulları, stablecoinler için de geçerlidir. Geçtiğimiz yıllara göre konuşacak olursak kesin olan tek bir durum var; Tether’in pazar hakimiyetinin azalması.

Tether’in ana rakibi USDC, 1 Şubat 2022 tarihinde şirketin CEO’su Jeremy Allaire’in paylaşımına göre 50 milyar $’lık pazar payı ile yeni bir kilometre taşına ulaştı.

Allaire konu hakkında şu sözleri sarf etti:

Bu kilometre taşı bir hikayeyi anlatan ve ekosistemin büyümesini niteleyen bir durum.

An itibarıyla kripto para piyasasındaki toplam stablecoin arzı 177 milyar $ değerinde. Bu değer, toplam kripto para piyasasının %10’una denk durumda. Bu arzın %45’lik bir kısmı Tether tarafından elde tutulurken, Circle aradaki farkı kapatmaya başlayarak %29 seviyelerine geldi. Geçtiğimiz seneye göz atacak olursak Tether, %74’lük bir pazar payıyla çok güçlü bir profil çiziyordu.

Bununla birlikte CoinGecko’dan elde ettiğimiz bilgilere göre Circle’ın USDC’si piyasa değeri olarak 2021 yılında %987’lik bir artış gördü.

Circle CEO’suna göre USDC, 2021 yılında blockchain işlemlerinde 2.5 trilyon $’lık işleme ev sahipliği yaptı. Bildiğiniz gibi USDC sekiz farklı blockchain ağında hizmet veriyor ve 200’den fazla protokol tarafından destekleniyor.

Bu arada 19 Ocak tarihinde bildirilenlere göre USDC, Ethereum ağında bulunan USDT’lerin arzını geçmiş durumda.

Sizce Goldman Sachs destekli kripto para kısa bir süre içinde USDT’yi tahtından indirebilecek mi?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version