Muhabbit

USDC’nin Arkasındaki Şirket Centre, Küresel Bir Stablecoin Ağı Oluşturmak İstiyor!

Şirket, küresel olarak genişlemesine katkı sağlayacak yeni bir ekip oluşturulduğunu duyurdu.

Circle

Circle ve Coinbase tarafından kurulan ve USDC stablecoin’ini denetleyen konsorsiyum olan Centre, önümüzdeki yıllarda küresel olarak genişlemesine yarayacak yeni bir ekip oluşturulduğunu duyurdu.

C-suite yöneticileri de dahil olmak üzere altı kişiden oluşan ekibe katılan yöneticilerin hepsi son aylarda Centre’a katıldı.

Centre CEO’su David Puth konu ile ilgili olarak verdiği bir röportajda, çekirdek ekibi oluşturarak, Centre’nin artık “küresel bir stablecoin ağı” oluşturmak istediğini belirtti. Puth ayrıca şu açıklamada bulundu:

“USDC’ye benzer şekilde, diğer ülkelerde Centre standartlarında inşa edilmiş ve birlikte çalışabilir stablecoinleri nihayetinde bağlayabileceğimiz denizaşırı ortaklar oluşturmak için çalışıyoruz.”

Bilindiği üzere Puth, geçen Aralık ayında Centre’a CEO olarak katıldı. CEO, JPMorgan ve State Street’te üst düzey yönetici rolleri üstlendi ve son olarak döviz işlemlerinde günde 5 trilyon doların üzerinde ödeme yaparak forex takas hizmetleri sağlayan CLS Group’un CEO’su olarak görev yapıyordu.

Centre Planları

Centre, küresel genişleme planlarını karşılamak için finansal hizmetler ve ödeme işleme şirketleri ile ortak olmayı ve üyeliğini onlarla genişletmeyi düşündüğünü belirtiyor.

Merkezin Afrika ve Asya gibi pazarlardaki ortaklıklara odaklandığını söyleyen Puth, stablecoinlerin çok az maliyetle para transferi için kullanılabileceğini söylüyor.

Veriler incelendiğinde USDC, şu anda toplam arzı 27 milyar doları aşan piyasa değerine göre en büyük ikinci stablecoin durumunda. Stablecoin USDC’nin arzı geçen aralık ayından bu yana neredeyse on kat artmış durumda.

USDC

Puth, USDC’deki merkezi olmayan finans (DeFi) faaliyetinin de bu yıl “çok güçlü” büyüdüğünü ve bunun da toplam arzında büyümeye yol açtığını dile getiriyor.

İlginizi Çekebilir: DeFi Nedir?

CEO, ileriye bakıldığında, Centre’nin USDC ve diğer planlanmış stablecoinlerinin bir ödeme şekli olarak daha aktif kullanımına odaklanmayı planladığını söylüyor.

Puth ayrıca, Centre’nin farklı fiat para birimlerine sabitlenmiş daha fazla sabit para piyasaya sürmek istediğini belirterek şu ifadelere yer veriyor:

“Şu anda birkaç ortakla çalışıyoruz ve Avrupa bölgesinde potansiyel olarak iki farklı stablecoin arıyoruz.”

Şirketin ticaret müdürü Shipman, yaptığı açıklamada, Centre’nin genişleme planlarının bir parçası olarak, Katman-1 ve Katman-2 ağları da dahil olmak üzere daha fazla blok zincirinde USDC’yi başlatmak istediğini söylüyor. Bilindiği üzere USDC şu anda beş blok zincirinde mevcuttur: Ethereum, Algorand, Solana, Stellar ve Tron.

Shipman, Centre’ın ayrıca USDC’yi bir ödeme şekli olarak değiştirilemez token (NFT) ekosistemine entegre etmeyi planladığını belirterek şu açıklamayı yapıyor:

“NFT’lerin pazarlarda işlem görmesine izin vermek için temel altyapıyı oluşturmak, bizim için bariz kullanım durumudur.”

Özellikle, Centre’nin ortağı Visa, tüketicilerin NFT’leri satın almasına yardımcı olmak istediğini ve yatırımcıların NFT’leri geleneksel ürünler ve e-ticaret için yaptıkları kadar kolay kabul ettiğini söyleyerek, yakın zamanda NFT alanındaki planlarını açıkladı. 

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version