Muhabbit

Venezuela Hükümeti Kripto Para Vergilendirmesi Hakkında Açıklama Yaptı!

Venezuela kripto para vergilendirmesi konusunda son düzlüğe girdi!

Venezuela

Venezuela Muhabbit

Yerel kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Venezuela hükümeti, kripto para işlemlerinden %20’ye varan vergilendirme yasasını onayladı.

Venezuela Ulusal Meclisi, Bitcoin gibi kripto para birimleri üzerinden yapılan “finansal işlemler” üzerindeki vergileri nitelendiren yeni bir yasa tasarısını tartışma adına 3 Şubat 2022’de bir oturum düzenledi.

Vergi Dilimi %2 ila %20 Arasında Değişecek!

20 Ocak tarihinde sunulan bu yeni yasa tasarısı, Venezuela Cumhuriyeti’nin çıkaracağı ya da ülkenin petrol ile desteklenen kripto para birimi El Petro gibi kripto para birimleri dışındaki birimler ile işlem yapan kişilerden %2 ila %20 arasında vergi almayı hedefliyor.

Venezuela, bu yasa tasarısı ile birlikte geçtiğimiz sene %70 oranında değer kaybı yaşayan ve son 10 sene içinde ciddi değer kaybı gören ulusal para biriminin kullanımına teşvik yaratmak istiyor.

Elde ettiğimiz bilgilere göre yasa tasarısı hakkında şu tür bir açıklama yapıldı:

Ulusal para birimi ya da Venezuela Cumhuriyeti tarafından ihraç edilen kripto para birimlerinde yapılan işlemler karşısında yabancı para birimlerine yapılan muameleyi farklı tutmayı garanti etmek durumundayız.

Venezuela İşletmeleri Müşterilerine Kripto Para ile Hizmet Vermeyi Amaçlıyor!

Geçtiğimiz zamanlarda belirttiğimiz gibi Venezuela’da Bitcoin kullanımı ciddi oranda artış göstermeye başladı. Bunun en büyük sebeplerinden biri olarak ülkedeki hiperenflasyon gösterilmekte. Bildiğiniz gibi 2021 yılı içinde Venezuela’da yer alan birçok işletme, verdikleri hizmetler için Bitcoin gibi kripto para birimlerini kabul etmeyi düşündüğünü belirtiyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version