Muhabbit

Visa, Yeni Marka Tescil Başvurularıyla Kripto Para Dünyasına Kucak Açıyor!

Kredi kartı şirketi Visa iki yeni marka tescil başvurusuyla dijital cüzdan hizmeti sağlama yönünde ilk adımlarını attı. 

Kredi kartı şirketi Visa iki yeni marka tescil başvurusuyla dijital cüzdan hizmeti sağlama yönünde ilk adımlarını attı. 

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO)’ya 22 Ekim 2022 tarihinde Visa Uluslararası Hizmet Derneği tarafından iki adet başvuru iletildi. Başvurular, markanın yazılımında kripto para varlıkların ve NFT’lerin “görüntülemesini, erişilmesini, depolanmasını, izlenmesini, yönetilmesini, ticari olarak kullanılabilmesini, gönderilebilmesini, alınabilmesini, iletilmesini ve değiş tokuş edilmesini” talep ediyor. 

Visa

Mastercard’ın Ardından Visa da Metaverse’e Göz Kırpıyor

Başvurular ayrıca şirketin metaverse evrenine girme niyetini de açık ediyor. Visa, başvuru kapsamında marka adının “kullanıcıların birbirleriyle eğlence ya da vakit geçirme amaçlı iletişime geçtiği” sanal ortamlarda da kullanılmasını salık veriyor. 

Bazı veriler an itibarıyla dünya üzerinde sirkülasyonda olan 1 milyardan fazla Visa kartının olduğunu gösteriyor. Şirket, daha önce kredi ve banka kartlarını kripto para ödemelerine açabilmek için çeşitli kripto para şirketleriyle de ortaklık kurmuştu. Mevcut marka tescil başvuruları Mastercard’ın Nisan 2022’de logosunu metaverse ve NFT’lerde kullanma amacıyla USPTO’ya başvurmasının peşi sıra gerçekleşti. 

İlginizi çekebilir: Blockchain.com, Visa İle Yaptığı Anlaşmayla, Ödeme Sistemini Kolaylaştırmak İstiyor!

Kredi kartı şirketi son yıllarda kripto para dünyasına aşama aşama gireceğine dair çeşitli açıklamalarda bulundu. Mart 2021’de konuya dair bir duyuruda bulunan Visa, ortaklarının fiat para ile gerçekleştiren işlemleri USD Coin olarak tamamlamasına imkan tanıyacak bir pilot program üzerine çalıştığını dile getirmişti. Şirket ayrıca Ağustos 2021’de CryptoPunk alabilmek için 150.000 dolar harcamıştı. Söz konusu atılım Visa’nın “Bir NFT’nin global bir marka için alınması, korunması ve kâra dönüştürülmesi için gerekli olan alt yapıyı birinci elden tecrübelerle anlama” çabaları kapsamında gerçekleşmişti. 

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için hesabımızı takip edebilirsiniz: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version