Muhabbit

Vitalik Buterin Kripto Para Dostu Karadağ’ın Vatandaşı Oldu

Karadağ’ın merkezi Podgorica’da kamu yayın kuruluşu RTCG’den yapılan resmi duyuru ile, Vitalik’in vatandaşlığa kabulü açıklandı.

Ethereum’un Kurucu Ortağı ve kripto para dünyasında fark yaratmaya çalışan Vitalik Buterin’in, artık Karadağ vatandaşlığı bulunuyor.

Karadağ’ın merkezi Podgorica’da kamu yayın kuruluşu RTCG’den yapılan resmi duyuru ile, Vitalik’in vatandaşlığa kabulü açıklandı. Yapılan duyuruda, Rusya doğumlu blok zinciri uzmanı Vitalik’e pasaport verilmesini, Başbakan Zdravko Krivokapić ve Maliye Bakanı Milojko Spajić’in önerdiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan resmi açıklama ise şu şekilde:

İçişleri Bakanı Sergej Sekulović ve Başbakan’ın önerisi üzerine Vitalik Buterin’i Karadağ vatandaşlığına kabul etme kararı aldı ve bugün Buterin’e Karadağ pasaportu verildi.

Vitalik Buterin ve Maliye Bakanı Milojko Spajić

Maliye Bakanlığı, Bakan Spajić’in daveti üzerine birçok kripto para uzmanının Karadağ’ı ziyaret ettiğini açıkladı. Karadağlı yetkililer, bu uzmanlar ile yapılacak olan iş birliğinin ülkenin ekonomisini geliştireceğini ve yeni iş alanları açacağına inanıyor.

Buterin, Karadağ’da panele katıldı

Gelecek Şimdi! Karadağ Finansmanında Yeni Bir Dönem” adlı panel sonrasında Vitalik, Karadağ’ın vatandaşlarının dijital varlıklarla ilgili teknolojilerden yararlanabilmesi için genç nesilleri eğitmenin önemini açıkladı. Ayrıca iyi bir yasal temelin oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir: Vitalik Buterin Kimdir?

Ethereum’un Kurucu Ortağı ve kripto para dünyasının en çok tanınan isimlerinden Vitalik’in Karadağ’ın tanıtımını yapması ve küçük Balkan ülkesinde blok zinciri endüstrisinin genel gelişimini desteklemesi bekleniyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version