Vitalik Buterin: Kripto Para Ödemeleri Hak Ettiği İlgiyi Görmüyor!

Vitalik Buterin kripto para ödemelerinin fiat paralara göre ne denli pratik olduğunun insanlar tarafından anlaşılmadığını dile getirdi.

Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin kripto para ile gerçekleştirilen ödemelerin, fiat paralara göre ne denli pratik olduğunun insanlar tarafından anlaşılmadığını dile getirdi. Buterin’e göre özellikle uluslararası ödemeler söz konusu olduğunda kripto paralar büyük kolaylık sağlıyor. 

Yorumlarını Twitter üzerinden dile getiren Vitalik Buterin, kripto para ödemelerinin yalnızca sansüre karşı bir direniş sergileme anlamına gelmediğini, aynı zamanda daha kullanışlı oldukları için de fiat para ödemelerinden üstün olduklarını iddia etti. 

Kripto paraların ödemelerde benimsenmesi son zamanlarda dünya genelinde ilgi görmeye başladı. PYMNTS veri platformunun “Kripto para ile ödeme yapmak” isimli Haziran 2022 tarihli raporuna göre senelik geliri 1 milyar doları aşan şirketlerin %85’i, kripto para ödemelerini yeni müşteriler kazanmak amacıyla benimsemek istiyor. 

Kripto para kredi kartları da benzer bir şekilde yaygınlaşıyor. Binance’in geçtiğimiz günlerde Mastercard ile Arjantinli kullanıcılar için yaptığı anlaşma, bu konuya büyük bir örnek oluşturuyor. Bu kartların çoğu kullanıcılara kartları ödeme amaçlı kullanmaları ve kripto para harcamaları karşılığında kripto para ödüller de vadediyor. 

Herkes Vitalik İle Aynı Fikirde Değil

Vitalik’in de altını çizdiği gibi, kripto paralar özellikle uluslararası para transferinde ve yardım kuruluşlarına yapılan bağışlarda oldukça işlevseller. Geleneksel olarak fiat paralar üzerinden gerçekleştirilen uluslararası para transferleri çok uzun sürebiliyor ve yüksek kesim ücretlerine tabii olabiliyor. 

Tüm avantajlarına rağmen herkes kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılması konusunda hemfikir değil. Pek çok kişi bu duruma karşı çıkma gerekçesi olarak fiyatlardaki oynaklığı, kullanımının fazla kolay olmasını, yasal düzlemdeki riskleri ve bazı kripto paraların işlem ücretlerinin fazlalığını öne sürüyor. 

İlginizi çekebilir: Vitalik Buterin’den, Metaverse Çalışmaları Hakkında İlginç Yorumlar!

Her ne kadar işlemden işleme değişecek olsa da, Bitcoin blockchaini saniyede yaklaşık 5 işlem gerçekleştirebiliyor ve ortalama işlem ücreti 0,819 civarında seyrediyor. Ether saniyede 29,3 işlem gerçekleştiriyor ve ortalama işlem ücreti 1,57 dolar civarında seyrediyor. Visa ise saniyede 24.000 işlem gerçekleştirebiliyor ve işlem ücretleri her işlem başına %1,4-2,5 arasında değişiyor. 

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Strategy, Bitcoin Alımlarını 87.000 Doların Altına Düşen Fiyatla Durdurdu
Michael Saylor’ın liderliğindeki Strategy şirketi, Bitcoin (BTC) fiyatı $87.000’in altına düşerken alım yapmayı durdurdu. Şirket 7 Nisan’da SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) ile yaptığı açıklamada, 31 Mart ile 6 Nisan arasında Bitcoin alımı yapmadığını duyurdu. Ayrıca şirket birinci çeyrekte dijital varlıklarda 5,91 milyar dolarlık gerçekleşmemiş zarar bildirdi. Michael Saylor’ın Bitcoin Stratejisi: Fiyat Düşüşü […]
3 gün önce Bitcoin
ABD Federal Ajansları, Kripto Varlıklarını 7 Nisan’a Kadar Hazine’ye Bildirecek
ABD federal ajanslarının, 7 Nisan’a kadar kripto para varlıklarını Hazine Bakanlığı’na bildirmesi bekleniyor. Bu bildirimler ise Başkan Donald Trump tarafından bu yıl imzalanan bir yürütme emri doğrultusunda yapılacak. Ancak federal ajansların bu varlıkları halka açıklamaları gerekmeyecek. Sadece Hazine Bakanı Scott Bessent’e raporlama yapılacak. Beyaz Saray’a yakın bir yetkiliye dayandırılan bilgilere göre, 7 Nisan itibarıyla federal […]
3 gün önce Blockchain
Yapay Zekâ Bankacılığı Nasıl Değiştiriyor?
Üretken yapay zekâ (Gen AI), finansal hizmetlerin doğasını yeniden şekillendirme potansiyeline sahip. Fed Başkan Yardımcısı Michael S. Barr’a göre bu teknoloji, hem bireysel kullanıcı deneyimlerini dönüştürebilir hem de bankaların işleyişine ciddi verimlilik artışları kazandırabilir. Gen AI’nin özellikle kredi analizi, müşteri hizmetleri ve veri işleme gibi alanlarda bankacılık sektörüne büyük katkılar sağlaması bekleniyor. Bankalar Gen AI’ye […]
6 gün önce Yapay Zeka (AI)
Japonya’nın İkinci Büyük Bankası SMBC, Stablecoin Projesi İçin Ava Labs ve Fireblocks ile İş Birliği Yapıyor
Japonya’nın en büyük ikinci bankası Sumitomo Mitsui Financial Group (SMBC), Ava Labs ve Fireblocks ile iş birliği yaparak kendi stablecoin’ini çıkarmayı planlıyor. Nikkei haberine göre 2025’in ikinci yarısında ise testlere başlanacak. Ve başarılı olunursa 2026’da stablecoin piyasaya sürülecek. Ava Labs, blockchain altyapısını oluştururken Fireblocks token yönetim sistemini geliştirecek. Yerel IT firması TIS de projede yer […]
1 hafta önce Avalanche
Bilet Sektöründeki Sorunlar, Blokzinciri ile Çözülüyor!
Bilet sektörü, hem hayranları hem de organizatörleri zor durumda bırakan ciddi sorunlarla mücadele ediyor. Botların saniyeler içinde bilet kapması, karaborsacıların fahiş fiyatlarla satış yapması gibi problemler, düzenleme eksikliği nedeniyle giderek büyüyor. Bu durum, gerçek hayranların sevdikleri etkinliklere ulaşamamasına neden olurken, organizatörler, sektör paydaşları ve devletler için milyarlarca dolarlık gelir kaybı anlamına geliyor! Tixbase, bu sorunlara […]
1 hafta önce Blockchain
GUNZ (GUN) Token Binance Launchpool’da: Öne Çıkanlar ve Katılım Detayları
Gunzilla Games tarafından geliştirilen GUNZ, Avalanche altyapısına dayalı bir Layer-1 blokzincir projesidir. AAA kalitesindeki “Off The Grid” oyunu ile entegre çalışan GUNZ, oyun içi varlıkların dijitalleştirilerek NFT’lere dönüşmesini hedefliyor. Bu da hem oyunculara hem de geliştiricilere Web3 tabanlı bir oyun ekonomisi sunuyor. Binance Launchpool Katılım Takvimi Desteklenen Token Havuzları ve Ödül Dağılımı Katılımcılar BNB, FDUSD […]
2 hafta önce Blockchain
Exit mobile version