Muhabbit

YouTube’dan NFT Ve Metaverse Adımı!

Instagram ve TikTok platformlarının metaverse girişimlerinden sonra ünlü video platformu Youtube da NFT ve metaverse dünyası için kollarını sıvadı.

YouTube

YouTube muhabbit

Ünlü video platformu YouTube, metaverse dünyası için hazırlıklara başladı.

Instagram ve TikTok platformlarının metaverse girişimlerinden sonra ünlü video platformu YouTube da NFT ve metaverse dünyası için kollarını sıvadı.

Bildiğiniz üzere popüler video platformu YouTube ile Instagram arasında ezeli bir rekabet bulunuyor. Anlaşılan bu rekabet sanal dünyada da devam edecek.

Geçtiğimiz aylarda YouTube şirketi, metaverse dünyasına ilişkin derin bir açıklama yaptıklarını belirtmişti. Araştırmalar neticesinde metaverse hamlesi beklenen ünlü video paylaşım platformu YouTube, 10 Şubat 2022 tarihinde yaptığı paylaşımda yıl içerisinde metaverse ve NFT dünyasıyla buluşacaklarını tüm kamuoyuna duyurdu.

İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?

Yaptığı paylaşımda dijital sanat pazarındaki dolandırıcılığa da değinen YouTube, kullanıcılarına oyunlarda daha net görüntüler sunabilmek için gelişmekte olan teknolojilerden faydalanacaklarını da açıkladı.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

NFT’lerde Doğrulama Sistemi!

Açıklamanın detaylarında NFT’lerin güvenliğiyle alakalı önemli noktalara da değinildi. Youtube yetkilileri, platform üzerinde oluşturan doğrulama sistemiyle NFT’lerin çok daha güvenli şekilde saklanacağını düşünüyor.

Kullanıcılarımız, kişisel videolara, fotoğraflara, sanat eserlerine sahip olabilecek. Bu özellik hem içerik üreticileri için hem de onların hayran kitlesi için önemli bir özellik olacak.

Metaverse Dünyasında YouTube’da Video İzlemek!

Düşünün ki metaverse’tesiniz. Sanal evinizde sanal koltuğunuzda oturup YouTube’a giriyorsunuz, en sevdiğiniz içerik oluşturucularının videolarını izliyorsunuz. Sanallığın içinde sanallık gibi… İşte YouTube tam olarak bunu hedefliyor!

Platform yaptıkları açıklamada ise şunları ifade etti:

Kullanıcıların metaverse dünyasında video izlemesi planlarımızın arasında. Fakat birincil hedefimiz daha çok oyun sektörü. Oyunların daha gerçekçi hale gelmesi için özel olarak çalışıyoruz.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version