Muhabbit

Zuellig Pharma, Covid Aşılarını İzlemek için Blok Zinciri Teknolojisini Kullanacak!

Blok zinciri teknolojisi farklı sektörlerde kullanılabiliyor.

covid blockchain

covid blockchain

Singapur’da bir ilaç şirketi olan Zuellig Pharma, Covid-19 aşılarının takibini daha iyi yapmak için blok zincir teknolojisini kullanacağını açıkladı. İlaç şirketi, süresi dolmuş Covid-19 aşılarını belirlemek ve sürecin şeffaflığını artırmak için blok zinciri tabanlı tıbbi izleme aracı olan eZTracker’ı kullanmaya başladı.

eZTracker sistemi, malzemelerin karaborsa dağıtımını önler ve diğer tıbbi ürünlerin sahte olup olmadığını doğrular. Bir mobil uygulama sahip olan eZTracker, tıbbi malzemelerin QR kodlarını tarayarak, son kullanma tarihi, sıcaklık ve durum gibi bilgilerini gösterir.

COVID-19

eZTracker’ın Önemi

Birleşmiş Milletler’e göre sahte ilaçlarla, Güneydoğu Asya’da yıllık 2,6 milyar $‘a kadar gelir sağlayabilir. Bu yüzden bu tıbbi malzemelerin takibini yapmanın büyük önem arz ettiğini söyleyebiliriz.

eZTracker, ilk defa 2020 yılında tüketicilerin kendi ilaçlarını takip etmesine yardımcı olmak için Hong Kong ve Tayland’da piyasaya sürüldü. Tıbbi malzemeleri izleme aracı, blok zinciri sayesinde süresi dolmuş Covid-19 aşılarını tespit etmek için kullanılıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version