Muhabbit

ABD Hazine Bakanı Bitcoin ile İlgili Açıklama Yaptı!

Janet Yellen, borsa kullanıcılarını korumak istiyor!

Biden

ABD muhabbit

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Perşembe günü CNBC ile yaptığı röportajda, Bitcoin’i “oldukça spekülatif bir varlık” olarak nitelendirdi ve varlığın yüksek volatilitesini örnek gösterdi.

Bitcoin gibi kripto para birimlerinin özel bir düzenleyici ortama ihtiyacı olup olmadığı sorulduğunda Yellen, yetkililerin yatırımcıları korumaya ve kripto para birimlerinin suç faaliyetlerinde kullanılmamasını sağlamaya odaklandıklarını söyledi.

Yellen, “Kripto paraların, yasadışı eylemler için bir enstrüman olarak kullanılmadığından ve yatırımcıları koruma altına aldığımızdan emin olmak istiyorum” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda, Reddit kullanıcıları, Wall Street’teki bazı fon yöneticileri tarafından short işlem açılmış olan hisse senetlerinin fiyatını yükseltmek için birlik olmuştu. Bu eylemin sonunda hisse başına 2.5 $’lık fiyatı olan GME hisseleri, 450 $’a kadar yükselmişti. Şu anda ABD’li düzenleyicilerin odak noktası ise bu konu.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Merkez Bankası, New York Fed ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Odası ile yapılan son toplantıdan bahseden Yellen, “Piyasaların makul bir seviyede iyi performans gösterdiğini” söyledi.

Fakat Yellen, düzenleyici kurumların “ticaret uygulamalarının piyasa ile tutarlı bir hareket göstermeleri gerektiği” konusundaki gözlemlerinin yeterli olmadığını da kabul etti.

Ayrıca Yellen, kripto para birimleri hakkında konuşmasına devam ederek, dijital varlıkları denetleyen kurumların düzenleyici sorumluluklarını yerine getirmesinin “elzem” olduğunu da sözlerine ekledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen geçmişte Bitcoin’in ciddi bir eleştirmeni konumundaydı ve Ocak ayında, kripto para birimlerinin suç faaliyetlerini kolaylaştırdığı konusunda endişelerini dile getirmişti. Fakat Yellen’ın, dijital para birimlerinin finansal sistemleri iyileştirme potansiyelini fark ettiği açıkça belli oluyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version