Muhabbit

ABD’li Madencilik Şirketleri 1 Milyar $’ın Üzerinde BTC Üretti! Kredi Alıp Bitcoin Tutuyorlar!

ABD’de bulunan ve halihazırda halka açık olarak borsalarda işlem gören şirketler, ciddi oranda Bitcoin madenciliği yapmayı sürdürüyor.

Mining-Muhabbit

Mining-Muhabbit

ABD’li madencilik şirketleri Bitcoin operasyonlarını sürdürüyor. ABD’de bulunan ve halihazırda halka açık olarak borsalarda işlem gören şirketler, ciddi oranda Bitcoin madenciliği yapmayı sürdürüyor.

Madencilik faaliyetleri ile 20.000’den fazla BTC üretmeyi başaran şirketler, güncel fiyat ile yaklaşık olarak 1.1 Milyar $ değerindeki Bitcoin’i rezervlerinde bulunduruyor.

Eylül ayında yayınlanan üçüncü çeyrek verileri incelendiğinde Riot, Marathon, Bitfarms, Hut8, Greenidge, Argo ve HIVE toplamda 6.463 BTC üretmeyi başardı.

İkinci çeyrek verilerine göre kapasitelerini yüzde 82 oranında artırmayı başaran şirketler, ilgili dönemdeki Bitcoin madencilik ödüllerinin (blok ödülleri) yüzde 7.5’ine sahip olmuş durumda.

Bitcoin Madenciliği Ödülleri 2021

Greenidge, diğer şirketlere göre operasyonlarına yeni başlarken, üçüncü çeyrekte şirket ile ilgili ilk veriler ortaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde üçüncü çeyrek verilerini açıklayan Greenidge, mevcut ekipmanları ile önemli bir madencilik gücüne sahip durumda. Teslim edilmesi planlanan yeni cihazlar ile birlikte kapasite artırımına gidecek şirketin önümüzdeki dönemde daha fazla madencilik gücüne (hashrate) sahip olması bekleniyor.

Rezervlerde Ne Kadar Bitcoin Tutuluyor?

Madencilik şirketlerinin bir kısmı kazım yaptıkları Bitcoin’leri rezervinde tutarken, bazıları ise maliyetler sebebiyle satış yapmak durumunda kalıyor.

Madencilik Şirketleri Bitcoin Rezervleri

Rezervinde Bitcoin tutmak isteyen şirketler, Bitcoin teminatı ile kredi kullanırken, bu yöntem ile maliyetlerini karşılamayı ve Bitcoin tutmayı tercih ediyor. Geçtiğimiz dönemde Argo Blockchain, Galaxy Digital’dan 25 Milyon $’lık bir kredi kullanmıştı. Bitcoin teminatı ile alınan krediye bir diğer örnek de Marathon’dan gelmişti. SilverGate Bank’ten 100 Milyon $ kredi kullanan şirket, yine teminat olarak Bitcoin vermişti.

Geçtiğimiz dönemde Çinli madenciler tarafından da kullanılan yöntem, madencilik şirketleri arasında yaygın bir adım olarak görülüyor. Bu noktada Bitcoin fiyatının artışı beklentisi içinde olan şirketler, Bitcoin teminatı ile nakit kredi kullanmayı tercih ediyor.

Madencilik şirketlerinin bu adımını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version