Muhabbit

Algorand’dan Heyecanlandıran DeFi Adımı Geldi Yüzde 10 Arttı!

Bugün yapılan duyuru ile birlikte büyük bir güncellemenin tanıtımını gerçekleştiren geliştirici ekibi, DeFi platformları için gerekli geliştirmelerin hepsinin güncellemenin içinde olduğunu belirtti.

Algorand

Son günlerin popüler blockchainlerinden Algorand (ALGO) DeFi güncellemesi ile yeniden hareketlendi.

Bugün yapılan duyuru ile birlikte büyük bir güncellemenin tanıtımını gerçekleştiren geliştirici ekibi, DeFi platformları için gerekli geliştirmelerin hepsinin güncellemenin içinde olduğunu belirtti.

Güncelleme ile birlikte akıllı sözleşmeler Algorand Blockchain’inde aktive edilmiş olacak. Bu sayede DeFi çözümleri ve merkezsiz uygulamaların önü ağ üzerinde tamamen açılmış oldu.

Algorand ağının hızı ile birlikte DeFi uygulamalarının sorunsuz bir şekilde çalışabileceğini belirten geliştiriciler milyarlarca kullanıcıya günlük milyonlarca işlem ile birlikte erişebileceklerini açıkladılar. Ek olarak işlemlerin oldukça cüzi transfer ücretleri ile gerçekleştirilebileceği belirtilirken, işlemlerin tümünün “Layer 1” üzerinde gerçekleştirileceğinin altı çiziliyor.

Konu ile ilgili olarak Algorand kurucusu Silvio Micali’nin açıklamarı şu şekilde.

Akıllı sözleşmeler, blockchainin dünyaya sunduğu en güzel ve güçlü hediyelerden biridir. Ancak teknik olarak da çok zorlayıcılar. Geleneksel akıllı sözleşmeler yalnızca 2. katmanda uygulanır ve yavaş, pahalı ve kırılgandır. Algorand ile sorunları ortadan kaldırıyoruz.

DeFi ürünlerinin popüleritesinin artması ile birlikte birçok blockchain ağı DeFi çözümleri ile ilgili adımlar atmaya başlamıştı. Ethereum rakibi olarak öne çıkan ağlar ise Tron ve Cosmos idi. Hali hazırda daha iyi bir ölçeklenebilirlik ile benzer merkezsiz uygulamaları sunan bu ağlar pastadaki Ethereum payından henüz pay alabilmiş değil.

Yeni adım ise son günlerin popüler ağı Algorand’dan gelmiş durumda. Coinbase listelemesi sonrasında büyük bir yükseliş yaşayan Algorand aynı zamanda iki farklı stablecoini de üzerinde barındırmakta.

Tether’ın açıklamaları ile başlayan Algorand için stablecoin furyasını Circle ve Coinbase ortaklığı ile Centre tarafından üretilen USD Coin (USDC) devam ettirmişti. Bu sayede ağ üzerinde iki farklı stablecoin işler hale gelmişti.

Ethereum haricinde Algorand aktif şekilde kullanılan iki stablecoini üzerinde bulunduran tek ağ olarak da öne çıkmakta.

DeFi popüleritesi sebebiyle farklı ağların DeFi çözümlerini getirmesi sizce Ethereum DeFi’ını zayıflatabilir mi?

Hali hazırda rekor işlem ücretleri sebebiyle çok da sağlıklı görünmeyen Ethereum DeFi ürünleri çok daha düşük masraf ve yüksek hız sunan alternatifleri karşısında güçlü kalmaya devam edecek mi?

Son Yazılar

Exit mobile version