Muhabbit

American Express Kripto Ticaret Platformuna Yatırım Yaptı!

American Express, kripto sektörüne adım attı!

American Express Co. FalconX isimli kripto para ticaret platformuna yatırım yaptığını açıkladı! Bu hareket, finansal hizmet sağlayıcılarının dijital varlık alanına girmek istediğinin bir başka işareti olarak görülüyor.

Kredi kartı sağlayıcısı, Mayıs ayında, Accel, Coinbase Ventures ve Fidelity Investments‘ın ana şirketine bağlı bir fondan 17 milyon $ toplayan Californiya merkezli FalconX’e yatırılan tutarı açıklamış durumda değil.

American Express, yıllardır kripto para birimlerini araştırmaktaydı. 2019 yılında şirket, müşterilerinin faturalarına ve zaman çizelgelerine ulaşmalarına izin vermek için birçok kripto para biriminin arkasında olan teknolojiyi kullanan bir uygulama çıkardı. Amex Ventures, kripto para birimlerinin alım satınımna izin veren Abra’da bir yatırımcı olmaya devam etmekte. AmEx, kullanıcıların üyelik puanlarını içeren ve uluslararası işletmeler aarsında ödemeleri mümkün kılan özel teklifler oluşturmasına izin vermek için blockchain teknolojisini de test etti.

Amex Ventures’ın başkanı Harshul Sanghi yaptığı açıklamada, “Amex Ventures, ödeme ekosisteminin gelişmekte olan alanlarını daha iyi anlamanın bir yolu olarak girişimlere yatırım yapıyor.” dedi.

FalconX’in geliri Mayıs ayından bu yana %350 artmış durumda. FalconX’in CEO’su ve kurucu ortağı Raghu Yarlagadda, platformun aylık yaklaşık 3 milyar $’lık işlem hacmine sahip olduğunu ve 250 adet kurumsal müşteriye sahip olduğunu söyledi. Giderek artan sayıda geleneksel finans sisteminden hizmet sağlayıcısı kripto para birimleriyle ilgilenmeye başlamış gibi görünüyor.

Yarlagadda, bir röpörtajında, “Aslında bu kurumsal büyümenin en önünde ve merkezinde konumlanmış durumdayız” dedi.

Bildiğiniz gibi bu yılın başlarında, MicroStrategy Inc. ve Square Inc. gibi şirketler Bitcoin’e ciddi anlamda yatırım yaptı. Guggenheim Partners LLC geçtiğimiz günlerde 5.3 milyar $’lık fonunun %10’unu kadar Bitcoin fonuna yatırabileceğini söylemişti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version