Muhabbit

Anadolu Üniversitesi’nde Diji Chain Rüzgarı!

Eskişehir, teknoloji dünyasının önde gelen isimlerine ev sahipliği yaptı!

Anadolu

Anadolu Üniversitesi Dijital Dönüşüm Kulübü’nün katkıları ile düzenlenen “diji chain” isimli etkinlik, geçtiğimiz günlerde düzenlendi!

Etkinliğe, sektörün birçok önemli isminin katılması ile beraber ayrıca, BiLira Pazarlama Müdürü Doruk İşlem ve Paribu İş Geliştirme ve Proje Yöneticisi Akay Aydemir de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Dr. Fuat Erdal organizasyonun, gelecekte karşılarına çıkabilecek teknolojik fırsatlar için ve finans dünyasındaki değişiklikler bakımından çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ise, “Blockchain, önümüzdeki dönemde büyük boyutta değişimlere gebe olabilecek bir teknolojidir. Bu sistem iki ana mantıkta incelendiğinde gördüğümüz şey, blockchain teknolojisinin hem güvenli hem de dağıtık bir mimariye sahip olduğu” dedi. Koç’a göre blockchain teknolojisi, ilerleyen yıllarda bu güvenlik altyapısı sayesinde birçok sektörde ve mecrada yerini alacak.

Başkan Koç’a Türkiye’nin teknolojik hedefleri nelerdir diye sorulduğunda ise kendisi şunları söyledi:

Amacımız, kamunun dijitale dönüşümünü, siber güvenliği ve Türkiye’nin siber alanda hatırı sayılır bir güç olmasını sağlamaktır.

Etkinliğin ikinci gününde ise BiLira Pazarlama Müdürü Doruk İşmen konuşma yaptı. İşmen konuşmasında, Blockchain ve kripto paralar arasındaki farktan bahsetti. İşmen’e göre, kripto paralar ve blockchain teknolojisi farklı şeyler, fakat bütünleşik bir performans sergiliyor. Ayrıca İşmen, katılımcıların Ethereum ve diğer kripto paralar konusundaki sorularını da içtenlikle yanıtladı.

Etkinliğin devamında ise Paribu İş Geliştirme ve Proje Yöneticisi Akay Aydemir konuşma yaptı. Aydemir’e göre şu anda blockchain sektöründe kalifiye bir iş gücü bulmak oldukça zor. Fakat Aydemir’in gözlemlerine göre, Üniversiteler ile yapılan söyleşiler ve öğrencilerin bu alana çokça ilgi göstermesi, kendisine umut veriyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version