Muhabbit

ANKR, yapay zeka odaklı blockchain “Neura” için düğmeye bastı!

Web3 altyapı sağlayıcısı ANKR, yapay zeka odaklı Layer 1 blok zinciri Neura için halka açık test ağını başlattı. ANKR Network’ün yerel token’ı ANKR, Neura’nın yerel kripto parası olarak işlem görecek ve ağın 2024 yılının sonlarında mainnet (ana ağ) lansmanı olacak.

Mart ayında tanıtılan Neura, geliştiricilerin yapay zeka, bulut bilişim ve blockchain teknolojilerini bir araya getirerek merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyor. Ekip, Neura’nın yapay zeka girişimlerine finansman sağlama, GPU kaynaklarını edinme ve verileri verimli bir şekilde depolama gibi zorluklarda yardımcı olmak için tasarlandığını belirtti.

ANKR, “Mainnet’e Giden Yol” girişiminin bir parçası olarak, seçilen projelere 100 bin ABD doları tutarındaki ANKR token hibelerini paylaşacağı bir “Yapay Zeka Yenilikçileri Yarışması” düzenleyecek. Yarışma, geliştiricilerin ve yapay zeka araştırmacılarının, Neura’nın isteğe bağlı merkeziyetsiz GPU pazarını, bir İlk Model Teklifi bağış toplama çerçevesini, yapay zeka verileri için merkezi olmayan bir depolama sistemini ve yapay zeka erişimini, varlıklarını kontrol eden akıllı sözleşmeleri kullanarak blockchain üzerinde merkezi olmayan yapay zeka modelleri ve uygulamaları oluşturmasını hedefliyor.

Neura Kıdemli Başbakanı Kev Silk, “Neura’nın halka açık test ağının lansmanını duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz” dedi. Neura’nın üstün yeteneklerini güçlendiren çığır açan projelerin ortaya çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Neura nasıl çalışır?

Neura, Cosmos SDK üzerine kuruludur ve Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumlu. Celestia, EigenLayer, IPFS ve Arweave gibi off chain depolama çözümleriyle entegre olarak AI model verilerini işliyor. Neura ayrıca Bitcoin staking protokolü Babylon ile entegrasyon yoluyla Bitcoin ağının güvenliğinden de yararlanmakta. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version