Muhabbit

Audius Solana NFT Entegrasyonunu Duyurdu!

Audius, Solana ile entregrasyon kurdu!

Audius

Audius NFT

Blockchain tabanlı müzik platformu Audius Perşembe günü yaptığı açıklamada, Solana NFT entegrasyonunu başlattığını duyurdu.

6 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Audius, kullanıcılarına Solana kütüphanesindeki dijital koleksiyonlara erişimine izin verecek.

Entegrasyon, Solana’nın çok zincirli cüzdanı ve tarayıcı uzantısı olarak görev alan Phantom aracılığı ile gerçekleştirilecek. Audius platformuna yeni gelen bu özellik, 100’den fazla AUDIO’ya sahip hesaplar için geçerli olacak.

Bu arada AUDIO, platformun yerel tokenı olarak görev alıyor ve 100 adet AUDIO sahibi kullanıcılar, gümüş seviyeli profile sahip oluyor.

Audius’un kurucu ortağı ve CEO’su Roneil Rumburg, ortaklık ile NFT sektörünü keşfetmeye başlayacaklarını söyledi.

Metaplex ve Phantom entegrasyonu, Audius’un kullanılabilirliğini korudu ve Solana desteğini mümkün kıldı.

Bildiğiniz gibi Metaplex, Haziran ayında Solana blockchaini üzerinde başlatılan bir NFT pazarıdır. Başlatıldığı andan bu yana birçok ünlü isim ve bilinen şirket, Metaplex’e ilgi gösterdi.

Ayrıca Audius, popüler sosyal medya platformu TikTok ile yaptığı bir ortaklık anlaşmasından sonra daha da bilinir hale geldi. Ortaklık, Audius kullanıcılarının kısa videolar oluşturmak amacıyla istedikleri şarkıyı doğrudan TikTok ile paylaşmasına olanak tanıyan bir hizmeti aktif hale getirdi.

2017 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana TikTok, aylık 1 milyar aktif kullanıcısı ile dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olarak kabul görüyor.

NFT’ler ünlülerin ilgisini çekmesiyle, milyonlarca dolar değerindeki koleksiyonları bünyesinde barındırmasıyla ve dijital koleksiyonlara artan ilgi ile beraber giderek ana akım bir hale geliyor. NFT satışları yalnızca Ağustos ayında 900 milyon $’lık bir hacim üretirken, geçtiğimiz Mayıs ayında bu hacim 255 milyon $’dı.

NFT sektörüne yatırım yapan kişiler ve kurumlar, CryptoPunk NFT’lerine milyonlarca dolar harcıyor. Hatta Ethereum bazlı Pet Rock koleksiyonları için insanlar altı haneli meblağları gözden çıkarmış durumda.

Tüm bunlarla birlikte bu yıl Las Vegas’ta düzenlenecek olan iHeartRadio Müzik Festivali’nde bir NFT çekilişi yapılacak!

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version