Muhabbit

Avustralya’nın İlk Bitcoin ETF’si Gelecek Hafta Piyasaya Sürülecek!

Birçok ülkenin ETF hamlesinden sonra Avustralya da spot Bitcoin ETF’si için kollarını sıvadı.

btc etf muhabbit

btc etf muhabbit

Kripto paraların benimsenmesiyle birlikte ETF başvurularına olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Birçok ülkenin ETF hamlesinden sonra Avustralya da spot Bitcoin ETF’sini uygulayan ülkeler listesine girmek için kollarını sıvadı.

Avustralya Mali İnceleme raporuna göre, Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’ndaki (ASX) ilk Bitcoin ETF’si, önümüzdeki hafta listelenmeye hazırlanıyor.

Avustralya’nın İlk Bitcoin ETF’si 27 Nisan 2022 Tarihinde Listelenecek!

Avustralya mali inceleme raporunda Avustralya’nın ilk Bitcoin ETF’sinin 27 Nisan 2022 tarihinde listelenmeye başlayacağı açıklandı. Listelenecek olan Avustralya’nın ilk Bitcoin ETF’sinin, doğrudan lider kripto para birimi Bitcoin’e bağlı olmayıp, daha çok Purpose Investment’ın Bitcoin ETF’sinin hisselerine odaklanacağı bildirildi.

Avustralya’nın Bitcoin ETF’lerinin listeleme işlerini üstlenecek varlık yönetim şirketleri arasında; ETF Securities, VanEck Australia, BetaShares ve Monochrome Asset Management gibi şirketler yer alıyor. Önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek olan bu ETF’ler için şirketlerin tam olarak 1 haftası bulunuyor. Bu ETF’lere ise yaklaşık 1 milyar dolar üzerinde yatırım yapılması bekleniyor.

ETF Nedir?

ETF, yatırımcıların doğrudan kripto para birimlerinle işlem yapmadan, Bitcoin fiyatından yararlanmalarını sağlayan fonlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

ETF’ler, bir şirketin geleneksel borsalardaki hisseleriyle doğrudan etkileşime girmektedir. ETF‘ler hisselerinin 24 saatlik zaman döngüsünde işlem görmesi dışında, yatırım fonlarıyla benzer bir prensibe sahiptir. Yatırım fonlarının ticareti, işlem gününün sonundaki fiyatlar ile bağlantılı olarak hareket etmektedir.

Daha fazla Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla kripto para haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version